تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۱

تهران - ایرنا - بخش‌های وسیعی از فرانسه بدنبال دو موج گرما در تابستان سال جاری روزهای سختی را پشت سر می گذارد بگونه ای که ۸۸ ناحیه این کشور با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند.

گزارش های هواشناسی در حالی از وقوع باران در فرانسه خبر می دهند که پاریس یک ماه است روی باران به خود ندیده است.

مشکل اصلی در ۸۸ ناحیه فرانسه است که با خشکسالی مواجه شده و به ناچار محدودیت های سخت در مصرف منابع آبی در این نواحی اعمال می شود.

بخش اعظم فرانسه از فردا (یکشنبه) با باران لبریز می شود اما این میزان بارش برای شکستن طلسم کم آبی کافی نخواهد بود تا کشور را از بحران خشکسالی که تابستان امسال آن را تجربه کرد، نجات دهد.

رادیو بین المللی فرانسه گزارش داد: طبق نتایج منتشر شده توسط آژانس دولتی "پروپلوویا" که با وزارتخانه های کشاورزی و محیط زیست همکاری نزدیکی دارد، ۵۰ ناحیه در فرانسه با بحران آب مواجه هستند.

خشکسالی برای این دوره از سال رکورد شکسته و ۸۰ درصد از سفره های آب زیرزمینی فرانسه با کمبود منابع آبی مواجه هستند.

این اتفاق ها ناشی از تجربه تابستانی است که شاهد دو موج شدی گرما بود و رکورد شکست.

دو هفته پیش وزیر بهداشت فرانسه گفت: گرمای بی سابقه در منطقه اروپا منجر به مرگ یکهزار و ۵۰۰ نفر در این کشور شد.

فرانسه امسال ۱۸ روز بسیار گرم را تجربه کرد که در این میان، همه شهروندان نتوانستند این گرمای بیش از اندازه را تحمل کنند. نیمی از کشته شدگان افراد مسن با بیش از ۷۵ سال بوده اند.

به گفته بوزن در مجموع باید گفت که گرمای بی سابقه تابستان امسال بر سلامت ۲۰ میلیون شهروند فرانسوی تأثیرگذار بوده است.

گرما در ماه های ژوئن (تیر) و ژوئیه (مرداد) سال جاری در فرانسه از ۴۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ درجه فارنهایت) فراتر رفته و رکوردهای دما در بیش از ۵۰ شهر در سراسر فرانسه شکسته شد.

ساکنان کشورهای اروپا، گرمایی کم‌سابقه را در آخرین هفته ماه ژوئن (مرداد - شهریور) ۲۰۱۹ تجربه کردند.

این موج گرما که نتیجه ورود یک توده هوای گرم از آفریقا به سمت شمال اروپاست، باعث شده که دما در برخی مناطق اروپا حتی به ۴۰ درجه سانتیگراد برسد و به عنوان مثال لهستان امسال گرمترین ژوئن را طی ۲۰۰ سال اخیر تجربه کرد.

موج گرما باعث خشکسالی‌های وسیع در برخی کشورهای اروپایی همچنین کاهش سطح رطوبت هوا و آتش سوزی‌های گسترده در مناطق جنگلی شده است.


۱۰۷۱