تهران- ایرنا- نمودارهایی که نشان از حمله سایبری به تاسیسات نفتی ایران دارند، با متد خاصی در سایت نت‌بلاکس ساخته شده‌اند و مبنای مهندسی ندارند؛ از جمله همان تصویری که امروز به عنوان سند پای ادعای نادرست حمله سایبری به تاسیسات نفتی ایران خورده است.

صبح امروز زمانی که رسانه‌های بیگانه اعلام کردند تاسیسات نظامی و نفتی ایران مورد حمله سایبری قرار گرفته، عده‌ای با انتشار یک عکس که نشان از اختلال در شبکه اینترنت داشت، سعی کردند روی ادعای‌شان صحه بگذارند. در حالی که ساخت این عکس‌ها با متد خاصی انجام می‌شود و نمی‌تواند مورد استناد قرار گیرد.
روش درست کردن عکس‌های این‌چنینی در سایت «نت‌بلاکس» به این صورت است که افرادی در هر کشوری تعدادی نرم‌افزار یا Agent دارند که سعی می‌کند یک IP مشخص را پینگ (ping) کند و مسیرهای پاسخ، کیفیت و تأخیر آن را تحلیل و بر مبنای آن نمودارهای مزبور را طراحی کند.
حالا فرض کنید تعداد این Agentها در کشوری مانند ایران ۱۰۰ عدد باشد، اگر از بین این ۱۰۰مودم تعدادی دچار اختلال شوند، حجم ترافیک پایین می‌آید و نموداری شبیه عکسی که امروز منتشر شده، ساخته می‌شود.
در مطلبی که سایت نت‌بلاکس در خصوص ادعای حمله سایبری به ایران منتشر کرده است، مبنا همین پایین آمدن حجم ترافیک در عکس منتشر شده بود. عکسی که به وسیله آن ادعا کرده‌اند به یکسری از تاسیسات نظامی و دولتی ایران، حمله سایبری شده است.
این صحبت‌ها مبنای مهندسی ندارد؛ همان‌طور که مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری و سازمان فناوری ایران نیز جعلی بودن این ادعا را تایید کردند.
لازم به ذکر است که عده‌ای با بازنشر خبر روز ۲۹ آگوست فاکس نیوز که ادعا کرد پس از حمله به پرنده‌ بی سرنشین آمریکایی، آمریکا سعی کرده از ایران انتقام بگیرد و با حمله سایبری به تاسیسات ایرانی توانسته یک دیتابیس را از کار بیندازد؛ تصویر منتشر شده در نت‌بلاکس را ادامه همان ادعای انتقامی می‌دانند که از سوی فاکس نیوز منتشر شد، در حالی که این حرف صحت ندارد.