ارومیه- ایرنا- رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: کشاورزان باید به کشت به موقع و استفاده مناسب از بذر و کود به اندازه کافی توجه کنند تا راندمان عملکرد در اراضی زیرکشت افزایش یابد.

رسول جلیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی جدید که از مهرماه آغاز می‌شود برنامه ابلاغی سازمان جهادکشاورزی در جهت توسعه و افزایش کشت این محصول به شهرستان‌ها تا سطح ۳۲ هزار هکتار  است.

وی بیان کرد: در حال حاضر یکهزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی استان زیرکشت دانه روغنی کلزا رفته‌ و در سطح پنج هزار هکتار با کلزاکاران عقد قرارداد شده‌ است که انتظار می‌رود تا مهلت زمان باقیمانده با مشارکت کشاورزان سطح زیرکشت مطابق با برنامه ابلاغی افزایش یابد.

جلیلی با بیان اینکه توسعه کشت دانه روغنی کلزا در اراضی کشاورزی برای رعایت تناوب و پایداری کشت گندم اجرا می‌شود، اضافه کرد: عمده شهرستان‌های زیر کشت این محصول در استان شهرستان‌های پلدشت، نقده، بوکان، میاندوآب و پیرانشهر است.

 وی افزود: در سال زراعی گذشته بیش از پنج هزار هکتار از اراضی زراعی استان زیرکشت کلزا قرار داشت که بیش از ۱۰ هزار تن محصول از این مزارع برداشت شد.

وی عدم اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی دانه روغنی کلز ا را از مهمترین موانع توسعه کشت این محصول در استان بیان کرد و ادامه داد: طبق مذاکره وزارت جهاد کشاورزی با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و شورای عالی اقتصاد، قیمت خرید تضمینی برای سال زراعی آینده در حدود پنج هزار و ۴۰۰ تومان پیشنهاد شده‌ که امید است این قیمت مصوب نهایی و ابلاغ شود زیرا نقش مهمی در افزایش سطح زیر کشت و افزایش درآمد کلزاکاران استان خواهد داشت.

جلیلی با اشاره به وابستگی کشور در زمینه تامین روغن، اظهار داشت: کلزا از محصولاتی است که می‌تواند باعث کاهش وابستگی ما در این زمینه شود و کشت پاییزه آن در استان از ۱۰ شهریورماه آغاز می‌شود و تا ۱۰ مهرماه ادامه می‌یابد.

کلزا از جمله محصولات مهم روغنی به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر مورد توجه جدی مسوولان قرار گرفته اما هنوز جایگاه خود را جهت بهبود الگوی کشت در بین کشاورزان پیدا نکرده‌است؛ محصولی راهبردی که می‌تواند در حل مشکلات اقتصاد ما در آذربایجان‌غربی/کشاورزی/ و کاهش مصرف آب نقش‌آفرین باشد.

کشت کلزا که از سالیان دور گذشته در کشورهای اروپایی رواج داشته تنها چند سالی است که به صورت گسترده در ایران و آذربایجان‌غربی کشت می‌شود و کارشناسان معتقدند که کشت آن در مدت زمان کوتاهی در این استان مستعد توسعه می‌یابد.

کشاورزان با توجه به خشکسالی‌های پی در پی، کمبود آب و تغییر شرایط اقلیمی باید به سمت کشت‌های استراتژیک با آب‌بری کم حرکت کنند که یکی از این محصولات دانه‌های روغنی از جمله کلزاست.

۷۱۲۵/۳۰۷۲