ساری - ایرنا - پل منگل در شهرستان سوادکوه شمالی که راه ارتباطی اصلی روستایی به همین نام و چند روستای دیگر را به مرکز شهرستان وصل می‌کند با گذشت پنج ماه از سیل بهاری همچنان تخریب شده باقی مانده تا امید اهالی منطقه در آستانه فصل سرد برای بازسازی آن به یاس تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این پل بامداد چهارم اردیبهشت ماه امسال به دنبال بارندگی های شدید پس از سیل و سیلاب اصلی فروردین ماه فروریخت و مسئولان شهرستان در آن زمان از این خرابی به عنوان مهم ترین مشکل منطقه یاد کرده بودند.

با تخریب پل منگل بیشتر از همه اهالی روستای منگل دچار مشکل شدند،  مشکلاتی که همچنان ادامه دارد و ساکنان روستا می گویند تاکنون کار خاصی برای آواربرداری و ساخت پل صورت نگرفته است و دستگاههای متولی ظاهرا برنامه ای ندارند و تنها اهالی محل و مردم منطقه برای برون رفت از مشکل با نصب چند کلاف در کنار پل تخریب شده ، یک پل موقت ساختند که امنیت آن حتی در تابستان نیز با بارندگی بسیار کم  مورد تردید بوده است.

دغدغه اهالی منطقه با توجه به آغاز بارندگی های پاییزی آن هم در روزهای پایانی تابستان جدی شده است چون از دست رفتن کارایی پل جدید که تنها با یک بارندگی متوسط رخ خواهد داد، سبب  می شود تا ارتباطشان با مرکز شهرستان و دیگر مناطق قطع شود و ضعیت بحرانی ایجاد کند.

یکی از اهالی روستای منگل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ای کاش پل موقت توسط اهالی محل ساخته نمی شد، چون این پل نه امنیت بالایی دارد و نه مشکلی را از اهالی این روستا برطرف کرده است و سبب شده است تا دستگاههای متولی اقدامی انجام ندهند .

خانم اولادی توضیح داد: متاسفانه از زمان تخریب این پل هزینه های رفت و آمد ما به مرکز شهر چندین برابر شده است ، چون در گذشته مردم با صرف زمان کمتر از ۱۰ دقیقه به جاده اصلی (کمربندی ) می رسیدند ، اما هم اکنون باید زمانی بیش از یک ساعت و همچنین سوخت و کرایه بیشتری را متقبل شوند.

وی گفت: بنده به عنوان کسی که در روستای منگل مغازه دارم برای آوردن وسایل این مغازه باید چندین ساعت وقت صرف کنم در حالی که قبل از تخریب این پل زمان کمتری از من گرفته می شد.

این روستایی با گلایه از بی توجهی مسئولین برای احداث پل جدید ، گفت : تنها چند باری شاهد بودیم تعدادی کت و شلواری با خودروهای شاسی بلند تشریف آوردند و  نگاهی به پل تخریب شده انداختند، چند وسیله بر روی پل تخریبی گذاشتند و رفتند، اما دریغ از یک اقدام کوچک برای حل مشکل اهالی روستا.

خطرسازی پل برای دانش آموزان

این روستایی ساکن روستای منگل همچنین به افزایش احتمال وقوع حادثه به خاطر پل تخریب شده اشاره کرده و گفت : اخیرا ۲ جوان موتورسوار که نمی دانستند پل اصلی تخریب شده چون آواربرداری صورت نگرفته ، از روی پل سقوط کردند که یکی از آنها جان باخت و دیگری بشدت زخمی شد.

اولادی با تاکید براینکه در حال حاضر حتی برای انتقال بیمارانمان به بیمارستان نیز مردم منطقه با مشکل مواجه هستند، افزود : یکی از نزدیکان بنده که دچار سکته شده بود به دلیل دیر رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.

وی گفت: با شروع سال تحصیلی جدید دانش آموزان روستا نیز برای رفتن به مدرسه مشکل دارند چرا که در این روستا مدرسه ای وجود ندارد و دانش آموزان باید از این پل عبور کنند تا به مدرسه خود در شهرستان قائمشهر برسند و این مساله خود استرس بسیار زیادی را برای خانواده های این دانش آموزان ایجاد کرده است .

یکی دیگر از اهالی روستای منگل هم در بازدید میدانی خبرنگار ایرنا به وی گفت: شغل بیشتر اهالی این روستا کشاورزی بوده و در حال حاضر کشاورزان برای عبور و مرور ادوات کشاورزی خود با مشکل مواجه هستند .

جابر خلیلی افزود: زمان بارندگی مشکل ما در کار و کسب دوچندان می شود ، چرا که پل موقت این روستا از امنیت برخوردار نیست .

وی در پایان خواستار توجه بیشتر مسئولین به مشکل ایجاد شده اهالی این روستا شد و ابراز امیدواری کرد که ساخت این پل هر چه سریعتر انجام شود .

پیمانکار ساخت پل منگل در حال فعالیت است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت پل منگل گفت : مردم آنچه که اجرا می شود را می بینند اما برای ساخت پل منگل نیاز به یکسری اطلاعات مهندسی است که در حال حاضر در حال انجام است .

علی اصغر احمدی با بیان اینکه پیمانکار طرح و اطلاعات تخصصی آن انجام شده است ، گفت : میله گرد برای شروع کار به آن منطقه انتقال داده شده است و از اعتبارات ملی نیز بودجه ایی برای ساخت پل در نظر گرفته شده است .

وی بیان کرد : زمان بندی اتمام طرح به پیمانکار این طرح که با اداره راهداری به توافق رسیده است بر می گردد .

خبرنگار ایرنا طی دو روز گذشته برای کسب اطلاعات بیشتر چند بار با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران تماس گرفت ولی موفق به گفت و گو با وی نشد.

۷۳۳۴/۱۶۵۴