«مصطفی تنها» امروز (یکشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در شرایط سخت کنونی که تامین ارز مواد اولیه، ماشینآلات و غیره تولید تایر به دشواری انجام میشود، شاهدیم مسئولان به جای حمایت از تولید داخل، به فکر توسعه واردات هستند.
به گفته این مقام صنفی، اینکه وزارت صنعت در این شرایط حامی واردات شده، جای تعجب و سوال دارد.
اشاره وی به نامه ای است که در روزهای گذشته از سوی معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت تهیه و به دفتر وزیر ارسال شده که در آن کاهش تعرفه تایرهای سواری درخواست شده است. این نامه از سوی برخی رسانهها منتشر شده است.
هرچند هنوز موضوع یاد شده در کارگروه تنظیم بازار مطرح نشده و مطابق شنیدهها جلسه تنظیم بازار قرار است هفته آینده برگزار شود، اما سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران میگوید: مشکل تولید تایر سواری چیست که چنین تصمیماتی راجع به آن اتخاذ می شود؟
وی معتقد است ستاد تنظیم بازار برای رفع مشکلات بازار راهی جز واردات بلد نیست و این رویه سال گذشته در خصوص تامین تایرهای سنگین نیز دیده شد که در نهایت شاهد بودیم تایر از هر نوعی در بازار وارد شد، به طوری که حتی انجمن واردکنندگان تایر نیز به مخالفت با پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان پرداخت.
تنها ادامه داد: برخی شرکتهای داخلی برای تولید سالیانه ۳۰۰ هزار حلقه تایر سنگین درخواست ۲۰ میلیون دلار ارز داشتند، اما به آنها اختصاص نیافت، این در حالی است که برای واردات این نوع تایرها ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یافت.
سخنگوی انجمن صنعت تایر یادآور شد: به طور نمونه در مقایسه با پنج ماهه پارسال ۲۲ درصد رشد تولید تایر پرایدی ملاحظه میشود، این در حالی است که بیشترین اختلاف قیمت بازاری و نرخ کارخانه ای را در همین تایر شاهد هستیم.
وی اضافهکرد: به جای اینکه مشکلات بازار و توزیع تایر را بررسی کرده و ببینیم منافع چه فرد یا افرادی درگیر آن است، با باز کردن درهای واردات، ارز کشور را در اختیار کارگران چینی قرار می دهیم.
به گزارش ایرنا، در چهار ماهه اول امسال ۱۲ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۴۱۵ حلقه انواع تایر در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش چهار درصدی نشان میدهد.
میزان تایرهای تولید شده در این مدت ۷۳ هزار و ۸۵۸ تن بود که در مقایسه با پارسال افت ۱۵ درصدی داشته است.
پارسال ۲۰۱ هزار و ۸۰۰ تن لاستیک خودرو در کشور تولید شد.