تهران- ایرنا- نتایج رسمی انتخابات پارلمانی ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۸ رژیم صهیونیستی روز سوم مهرماه اعلام شد. در این انتخاب حزب «آبی و سفید» به ریاست «بنی گانتس» با کسب ۳۳ کرسی و حزب رقیب آن «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو» ۳۲ کرسی را  از آن خود کردند. فهرست مشترک احزاب عرب اسرائیلی نیز در انتخابات اخیر با ۱۳ کرسی قدرت سوم کنست شد.

تهران- ایرنا- نتایج رسمی انتخابات پارلمانی ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۸ رژیم صهیونیستی روز سوم مهرماه اعلام شد. در این انتخاب حزب «آبی و سفید» به ریاست «بنی گانتس» با کسب ۳۳ کرسی و حزب رقیب آن «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو» ۳۲ کرسی را  از آن خود کردند.  فهرست مشترک احزاب عرب اسرائیلی نیز در انتخابات اخیر با ۱۳ کرسی قدرت سوم کنست شد.

تفاوت نسبی این دوره با انتخابات‌ پیشین در این بود که چهار حزب عرب‌های اسرائیل تحت رهبری «ایمن عوده» در آستانه انتخابات ائتلاف تشکیل دادند. هدف این احزاب بالابردن شانس پیروزی برای اقلیتی است که ۲۰ درصد از جمعیت ۹ میلیون نفری رژیم اسرائیل را تشکیل می‌دهند و از سال ۱۹۴۸ تاکنون در زمینه های مختلف به‌شدت به حاشیه رانده شده‌اند.

این انتخابات دومین انتخابات پارلمانی در اراضی اشغالی در فاصله کمتر از شش ماه بود که برگزار شد و همچون دوره‌های قبل هیچ یک از احزاب قادر به کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان ۱۲۰ عضوی نشدند. در دوره قبل با اینکه حزب «لیکود» به رهبری نتانیاهو توانسته‌ بود بیشترین کرسی‌ها را کسب کند اما در نهایت قادر به تشکیل ائتلاف معرفی دولت نشد. در این دوره نیز اوضاع چندان بر وفق مراد نتانیاهو نبود. مهم‌ترین رقیب وی یعنی حزب «آبی و سفید» به رهبری «بنی گانتس» با تفاوت یک رای کرسی‌های بیشتری را کسب کرد.

صرف‌نظر از نتایج این انتخابات، «روون ریولین» رئیس رژیم‌صهیونیستی بار دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم را که در انتخابات اخیر پارلمانی شکست خورد، مأمور تشکیل کابینه کرد.

در دومین انتخابات پارلمانی که در چند ماه گذشته برگزار شد هیچ یک از دو حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و آبی سفید به رهبری بنی گانتس به ۶۱ کرسی لازم برای تشکیل کابینه دست نیافتند. برآوردها تعداد نمایندگان حامی گانتس در پارلمان را به ۵۴ کرسی و یک کرسی کمتر از ائتلاف احزاب راستگرا با ۵۵ کرسی کاهش داد و همین امر راه را برای نتانیاهو در تشکیل کابینه باز کرد که گزارش ایرنا در این زمینه در قالب این لینک قابل ملاحظه است.

حزب آبی و سفید اعلام کرد با داشتن اکثریت آرا و ۳۳ کرسی، مشروط به کناره‌گیری نتانیاهو از سمت نخست وزیری با لیکود ائتلاف می‌کند. این دو حزب مذاکراتی را هم برای تشکیل ائتلاف با یکدیگر انجام دادند، اما همانند دوره قبلی نتیجه‌ای حاصل نشد.

گانتس رهبر حزب آبی سفید پیش از این اعلام کرد که هرگز در دولت ائتلافی نتانیاهو حضور نخواهد داشت.

رئیس رژیم صهیونیستی نیز در جریان سخنرانی برای تفویض اختیار تشکیل کابینه به نتانیاهو گفت اگر وی موفق به این کار نشود، گانتس را معرفی خواهد کرد.

نکته مهم از نظر تحلیلگران این بود که نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی افزون بر اینکه شکست نتانیاهو و پیچیده بودن جامعه این رژیم را به نمایش گذاشت بار دیگر ثابت کرد که قدرت عرب‌ها در رژیم اسرائیل کم نیست. آنان که در انتخابات آوریل گذشته ۱۱ کرسی را از آن خود کردند در انتخابات دوم موفق شدند ۱۳ کرسی را کسب کنند و به عنوان قدرت سوم در کنست حضور داشته باشند. کارشناسان این امر را سرآغازی بر پایان دوران یکه‌تازی‌های نتانیاهو می‌دانند که ممکن است باعث مطرح شدن ابتکار عمل‌های جدیدی درباره تعامل با اوضاع فلسطینی‌ها و اصل مساوات میان عرب‌ها و یهودی‌ها گردد.تحلیل رسانه های عربی از این رویداد را در قالب لینک زیر می توانید مرور کنید:

شهروندان عرب وزنه ای در تحولات داخلی رژیم صهیونیستی

برچسب‌ها