«خداداد غریبپور» روز یکشنبه در مجمع عمومی عادی (سالیانه) سازمان ایمیدرو، با بیان اینکه قرار است ۳۸۰ هزار کیلومتر به ظرفیت اکتشافی افزوده شود، گفت: میزان سرمایه گذاری انجام شده توسط سازمان ایمیدرو برای شناسایی مواد معدنی تا سال گذشته بالغ بر ۱۴.۵ میلیارد دلار است و تا پایان شهریور ۹۷ پوشش ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع را به دنبال داشت.
وی تصریح کرد: رویکرد سازمان ایمیدرو برپایه سیاست توسعه معادن با توانمند سازی بخش خصوصی در این عرصه دنبال می شود و اکنون با شکل گیری جدید کنسرسیوم های بزرگ معدنی علاوه بر اکتشاف، تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در سواحل هرمزگان و پنج میلیون تن در مکران برنامه ریزی شده است و از رشد ۳۶ درصدی صادرات فولاد خبر داد.
وزارت صنعت، معدن وتجارت براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد را پیش بینی کرده و اکنون با تحقق ۳۵ میلیون تن، تا هدف مزبور ۲۰ میلیون تن فاصله دارد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان ساخت: اکنون از رقم ۳۴ هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه، سهم شرکت های معدنی و صنایع مربوطه ۱۶ هزار میلیارد تومان است و امسال فولاد مبارکه حداقل هفت هزار میلیارد تومان برنامه افزایش سرمایه دارد.
غریب پور با بیان اینکه امروز خروج بانک ها از بنگاهداری کلید خورده و شستا نیز این مهم را اجرایی ساخته، بنابراین فعال سازی بنگاه های بزرگ در قالب کنسرسیوم می تواند نقش موثر خود را در بخش های مختلف به ویژه بخش معدن و صنایع معدنی به اثبات برساند.
وی ضمن معرفی ظرفیت های جدید در بخش های مختلف، مشارکت بخش خصوصی در طرح ها و برنامه ها را راهگشا دانست و افزود: اکنون در بخش مس ۱.۱ میلیارد دلار معادل ۱۳ هزار میلیارد تومان پروژه جدید تعریف شدهریال الکترود گرافیتی با واگذاری به فولاد مبارکه و چادر ملو شتاب گرفته است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو لازمه توسعه معادن را رونق بخشیدن به فعالیت اکتشافی دانست و گفت: سرمایه گذاری در بخش اکتشاف سبب شناسایی ذخایر جدید و این مهم می تواند راه نجات کشور از اقتصاد تک محصولی باشد.