به گزارش روز یکشنیه دانشگاه تهران، محمود نیلی احمدآبادی در آیین استقبال از نودانشجویان سال تحصیلی جدید اظهار کرد: امسال نیز چون سالهای گذشته میزبان جمع دیگری از جوانان نخبه و فرهیخته کشور در دانشگاه تهران هستیم. پیوستن شما به این دانشگاه تداوم شادابی، نشاط، امید، بالندگی و توسعه علم و فناوری است. دانشجویان تضمین کننده آینده کشور هستند و با تلاشهای آنان جامعه میتواند هدفمند به سمت توسعه پایدار گام بردارد.
وی افزود: یکی از وظایف دانشگاه هم فکری، ترسیم آینده و حرکت به سمت صحیح است. در بیست سال گذشته از علم و تکنولوژی در زمینههای مختلفی که امروزه کاربرد دارد، اثری نبود، در بیست سال اخیر شاهد تحولات بزرگی در حوزههای متفاوت علمی، پژوهشی و تکنولوژی بودهایم. البته پیشبینی میشود در بیست سال آینده ۴۷ درصد شغلهایی که امروز کاربرد دارند، از بین خواهند رفت و مشاغل جدیدی ایجاد خواهند شد.
نیلی احمدآبادی، منشأ تولید علم و فناوری در دنیای کنونی را دانشگاهها دانست و افزود: جهان امروزی به شدت در حال تغییر است و منشأ این تغییرات دانشگاهها و علم و فناوری است. مهمترین مکانی که میتوان در آنجا بر این موضوعات تفکر داشت، دانشگاه است.
وی ادامه داد: دانشگاهها در بیست سال گذشته آموزش محور بودند، بهترین دانشجویان را جذب میکردند و برنامههای آموزشی در سطح مطلوبی ارائه میشد، ولی در حوزه پژوهش فعالیت چندانی صورت نمیگرفت.
رییس دانشگاه تهران یادآور شد: امروزه با مفاهیم جدیدی مانند پارک علم و فناوری، مراکز رشد، استارتآپها و مراکز کارآفرینی بهعنوان بخش جداییناپذیر از دانشگاهها مواجه هستیم که متعلق به هیچ دانشکدهای نیستند و در گذشته وجود نداشت، اما اکنون این مراکز میتوانند آینده دانشجویان را رقم بزنند. پس اگر این سیر تحولات را ملاحظه کنیم در مییابیم بیست سال آینده هم بسیار متفاوتتر از امروز است.
وی با بیان اینکه سازمانها و نهادها به دو دسته پیشروو دنبالهرو تقسیم میشوند، گفت: برخی از نهادها و سازمانها آینده کشور را رقم میزنند و بقیه دنبالهرو آنها هستند. چگونه باید برای این تحولات آماده و به عنوان بخشی از نهادهای پیشرو مطرح شویم و آینده خود را ترسیم کنیم و منتظر نباشیم تا دیگران نقشه راه آینده ما را ترسیم کنند و دنبالهرو آنها شویم. دانشگاه تهران امروز در این مسیر قرار دارد، به این دلیل که یک دانشگاه بینالمللی است و در جهان علم و دانش به طور جدی حضور دارد.
نیلی احمدآبادی جامع بودن را بهعنوان یکی از ظرفیتهای بزرگ دانشگاه تهران برشمرد و عنوان کرد: علم مرز ندارد و اینکه رشتههای مختلف در دانشگاه تهران در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، فلسفهای به همراه دارد. دانشجویان باید از تمام ظرفیت علمی دانشگاه متناسب با زمان و توانمندی و علاقه خود بهره ببرند.
وی همچنین افزود: دانشگاه تهران تلاش دارد این مسیر را برای دانشجویان سهلتر کند. دو وجهی شدن برنامه آموزشی در مقطع کارشناسی یکی از مهمترین برنامههای آموزشی است که در کشور اجرا میشود و دانشگاه تهران به دلیل همین جامع بودن توان اجرای آن را داشته است.