مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: تاریخ و تجربه جهانی نشان داده آگاهی‌رسانی راهی برای پیشگیری از اعتیاد است و رسانه‌ها در این خصوص باید فعالانه‌تر عمل کنند.

علیرضا رزم‌حسینی یکشنبه شب در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در آگاه سازی خانواده‌ها و کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا کنند.
وی ادامه داد: آمادگی داریم در خصوص اطلاع رسانی به دانش آموزان و اولیای آنها به آموزش و پرورش که نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد دارد کمک کنیم و در این خصوص مدارسی که در  نقاطی با بیشترین آسیب‌ها هستند باید شناسایی شوند تا برنامه‌ریزی لازم انجام و اعتبار مورد نیاز تخصیص یابد.
او افزود: در خصوص جمع‌آوری معتادان متجاهر نیز باید در هر شهرستان دست کم یک سوله راه اندازی شود و  سوله های خالی در شهرهای بزرگ استان وجود دارند که می‌توان با بازسازی، آنها را به مکانی برای جمع آوری معتادان متجاهر و درمان آنها اختصاص داد.

طی شش ماه بیش از ۱۶ تن مواد مخدر در خراسان رضوی کشف و ضبط شد

جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی هم در این نشست گفت: در نیمه نخست امسال ۱۶ هزار و ۴۳۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر و روانگردان در این استان کشف و ضبط شده است.

سرهنگ ابراهیم قربان‌زاده افزود: در این مدت همچنین ۹ هزار و ۷۴۷ معتاد متجاهر و چهار هزار و ۹۷۳ نفر قاچاقچی و خرده فروش دستگیر شده اند. 
وی ادامه داد: توقیف ۴۱۵ دستگاه خودرو، ۱۳۵ دستگاه موتور سیکلت و انهدام ۱۰ باب آزمایشگاه تولید ماده روانگردان شیشه از دیگر اقداماتی است که در شش ماه نخست امسال انجام شده است. 
جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفت: ۸۸ درصد کشفیات مربوط به نیروی انتظامی،۱۰ درصد مربوط به مرزبانی و دو درصد مربوط به اداره کل اطلاعات استان خراسان رضوی است.

قربان زاده افزود: تریاک با بیش از ۱۰ تن، حشیش با دو تن و ۲۷۳ کیلوگرم و مرفین با یک تن و ۴۲۵ کیلوگرم بیشترین میزان کشفیات مواد مخدر خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است. 

بزرگترین مرکز نگهداری معتادان خراسان رضوی به زودی کلنگ زنی می شود

دبیر شورای مبارزه با هماهنگی خراسان رضوی هم در این نشست گفت: بزرگترین مرکز درمان نگهداری و کار درمانی معتادان متجاهر این استان نیمه نخست مهرماه با حضور استاندار کلنگ‌زنی می‌شود.

محمد حسین صالحی  افزود: این مرکز با ظرفیت دو هزار و ۸۰۰ معتاد متجاهر، در مرحله نخست با اعتبار ۱۳۰ میلیارد ریال در هفت سوله در چناران احداث می‌شود و اتمام کامل این مرکز با ۴۰۰ میلیارد ریال و با ۱۵ سوله است.
وی ادامه داد: همین اینک دو مرکز نگهداری معتادان متجاهر، دولتی و ۹ مرکز نیمه خصوصی با مجموع ظرفیت ۲۲۰۰ نفر در استان فعالیت می‌کنند.
دبیر شورای مبارزه با هماهنگی خراسان رضوی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری از اعتیاد طرح یاری گران زندگی در بخش پیشگیری از اعتیاد در حوزه درمان و صیانت اجتماعی در حال اجراست افزود: در این خصوص بین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و سرپرست وقت وزارت آموزش و پرورش نیز تفاهم نامه امضا شده است و در این طرح در هر اداره از افراد علاقه مند به فعالیت در حوزه پیشگیری از اعتیاد استفاده می شود.
صالحی گفت: طرح نجات از دیگر طرح هایی است که در حوزه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در حال اجراست و شناسایی سمن های فعال در این حوزه و توانمند سازی آنها، درمان معتادان، حمایت از خانواده‌های آسیب پذیر معتادان و پاکسازی محلات فروشندگان موادمخدر و جمع آوری پاتوق ها و مراکز مصرف مواد مخدر از موضوعاتی است که در این طرح مد نظر است.
وی ادامه داد: طرح باشگاه نوجوانان هم طی یک ماه آینده با همکاری و مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر و صندوق کودکان سازمان ملل متحد در استان اجرایی می شود و در سال نخست اجرای این طرح سه میلیارد ریال به وسیله یونیسف در اجرای طرح مذکور کمک می‌شود و در سال‌های بعدی اجرای این طرح، منابع مالی به وسیله دستگاه‌های ذیربط تامین خواهد شد.
او افزود: این طرح با ظرفیت تحت پوشش قرار دادن ۲۰۰ تا ۵۰۰ نفر در یکی از محلات حاشیه شهر مشهد اجرا می‌شود.

وی ادامه داد:این طرح طی هفت سال گذشته در پنج استان اجرا شده است و خراسان رضوی استان ششم برای اجرای این طرح است.
۷۵۰۷/۱۹۲۲