شهردار همدان در این آیین گفت: میزبانی کنفرانس راه ابریشم فرصت طلایی برای فراهم کردن مقدمات لازم در ثبت جهانی آثار این شهر است.
عباس صوفی با بیان اینکه ۱۶ کشور عضو جاده ابریشم در این نشست حضور دارند افزود: معرفی همدان به عنوان شهر خلاق در حوزه معماری شهری و برندسازی شهری و معرفی آثار مهم تاریخی و گردشگری این شهر برای ثبت جهانی و رونق گردشگری در مسیر جاده ابریشم از اهداف اصلی ما است.
شهردار همدان با اشاره به اینکه این نشست برای نخستین بار در کشور برگزار میشود، گفت: ۲۲ سال قبل نشستی با محوریت یونسکو در همدان برگزار شد و اکنون فرصت طلایی برای همدان در میزبانی این همایش ایجاد شده که باید در راستای توسعه گردشگری برنامهریزی لازم را داشته باشیم.
صوفی افزود: یکی از مطالبههای همدان در میزبانی همایش اجلاس جهانی، محتوای بیانیه نهایی برای ثبت جهانی آثار تاریخی این شهر است که در اولویت قرار گیرد.
وی بیان کرد: همدان به عنوان نخستین پایتخت تاریخ و تمدن ایران شهری با سه هزار و 500 سال مدنیت و 500 سال پایتختی است.
شهردار همدان اضافه کرد: این شهر با برج و باروهایش و با مهندسی دایره وار و با آب و هوای کوهستانی و بی مثالش در طول تاریخ همیشه مستحکم و با اقتدار ایستاده و حتی در پس برخی تهاجمها بار دیگر ققنوس وار سر بلند کرده است.
وی گفت: شهرداری همدان در حال حاضر به عنوان نخستین شهرداری جهان افتخار عضویت در بین اعضای سازمان جهانی جهانگردی را دارد و نیز آزمونه شهر سبز پایدار مجمع جهانی شهرهای اسلامی است و اکنون به عنوان کهنترین شهر جهان بر خود می بالد که مردان و زنانی از سرزمینهایی با تاریخ و فرهنگ غنی دور هم جمع کرده تا پیرامون یکی از بزرگترین میراث معنوی بشریت یعنی راه ابریشم با هم تبادل نظر کنند.
صوفی تاکید کرد: امروز همدان با تمام داشته های خود نتوانسته است به حقش دست پیدا کند و این شهر آمادگی دارد تا در راستای ثبت جهانی آثار این شهر هر تلاشی نیاز هست انجام دهد.
در این اجلاس که از امروز آغاز و تا هفتم مهر ادامه دارد ۴۰ مهمان خارجی از ۱۴ کشور جهان حضور مییابند.
این مهمانان از کشورهای فرانسه، ازبکستان، آذربایجان، چین، روسیه، کرهجنوبی، ژاپن، بوتان، ترکیه، سوئیس، قرقیزستان، تاجیکستان، قزاقستان و نپال هستند.
۷۵۲۳/۲۰۸۷