در حکم سیدعباس صالحی خطاب به قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان آمده است: نظر به سوابق ارزشمند جنابعالی در عرصههای فرهنگی، به ویژه در حوزه ادبیات داستانی به موجب این حکم به عنوان دبیر اجرایی دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب میشوید. امید است با استعانت از خداوند متعال و تعامل بیشتر با اساتید، نویسندگان ارجمند و هیات علمی، در برگزاری شایسته این رویداد بزرگ موفق و موید باشید.
در پی تصمیم کارگروه ویژه جشنوارههای معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۹۳ برگزاری جایزه ادبی جلال آلاحمد، جشنواره بینالمللی شعر فجر و جایزه ادبی پروین اعتصامی به بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان واگذار شده است.
مهدی قزلی از خردادماه سال ۹۳ مسئولیت مدیریت بنیاد شعر و ادبیات داستانی را برعهده داشته است. او بیش از ۳۰ کتاب ادبی و مستندنگاری در کارنامه خود دارد و در طول مدیریت خود در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، چندین دوره دبیر اجرایی جوایز مختلف ادبی بوده است.
همچنین در حکم صالحی خطاب به محمدرضا شرفی خبوشان آمده است: نظر به پیشنهاد معاونت امور فرهنگی و با توجه به سوابق و تجارب ارزنده جنابعالی در عرصه ادبیات داستانی، به موجب این حکم به عنوان «دبیر علمی دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد» منصوب میشوید. امیدوارم در انجام وظایف مندرج در آییننامه جایزه، موفق و پیروز باشید.
بر پایه این گزارش، به زودی اعضای هیات علمی دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد معرفی خواهند شد. محمدرضا شرفی خبوشان متولد سال ۱۳۵۷ است. وی علاوه بر دریافت جایزه جلال آل احمد در سال ۱۳۹۶ با بیکتابی، عنوان برگزیده و نامزدی در جشنوارههای معتبر ادبی همچون کتابسال جمهوری اسلامی، کتابسال دفاع مقدس، جشنواره داستان انقلاب، جایزه قلم زرین و جشنواره شهید حبیب غنیپور را نیز کسب کرده است.
از او رمانهای بیکتابی، عاشقی به سبک ونگوگ، موهای تو خانه ماهیهاست، یحیی و یاکریم و مجموعه داستان بالای سر آبها در زمینه ادبیات داستانی منتشر و روانه بازار شده است. شرفی خبوشان سال گذشته داوری بخش داستان بلند و رمان یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد را برعهده داشت.
جایزه جلال آل احمد
جایزه ادبی جلال آلاحمد یک جایزه ادبی دولتی است که به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایهگذاری شده و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۷ نخستین دوره خود را در سالروز تولد آلاحمد آغاز کرد. این جایزه از آن سال بدون وقفه ادامه داشته و هر سال همزمان با سالروز تولد جلال آل احمد، با انتخاب کتاب های برگزیده به کار خود پایان میدهد. سال گذشته در دوره یازدهم، رمان رهش از رضا امیرخانی، کتاب برگزیده این جایزه اعلام شد.