«سعید رضا عاملی» امروز - دوشنبه- در آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه صدا و سیما اظهارداشت: در برخی رشته ها مانند هنر، کشاورزی و علوم پایه تناسب بین تحصیلات و شغل کمتر و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد است اما این تناسب در علوم پزشکی بالای ۸۲ درصد اعلام می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اولین عنصر در فردگرایی، خانواده گرایی است. فرد حوزه استقلال دارد اما پدر و مادر با تمام وجود دنبال فرزندان شان هستند و عنصر خانواده گرایی در فرد پر رنگ است.
وی افزود: احترام و توجه به علم و دانش در ایرانیان وجود دارد و در فرد گرایی ایرانیان، دانش گرایی وجود دارد؛ در میان ۶۸ قومی که در آمریکا زندگی می کنند ایرانیان رتبه اول را در متوسط سطح تحصیلات دارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: درآمد ایرانیان در آمریکا ۲۰ هزار دلار بالای میانگین درآمد آمریکایی ها است. ما با یک عنصر متفاوت در توجه به علم مواجه هستیم و علم و دانش در ایران رشد بالایی دارد. رشد علم در ایران رتبه چهارم در جهان دارد و رتبه ما در تولید علم بر مبنای ایندکس های بین المللی بین ۱۶ تا ۱۸ است.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد، دانشجویان در المیپیادهای جهان مدال ها را درو می کنند و در نانو و بایو همچنین المپیادهای شیمی و ریاضی رتبه های دهم را داریم.
عاملی تاکید کرد: ایرانی ها در استراتژیک ترین مراکز دنیا حضور دارند و آنها ادامه ایران و سرمایه کشورمان هستند. بزرگ ترین سرمایه ایران سرمایه انسانی است و اگر این سرمایه به سرمایه اجتماعی در وزن سرمایه انسانی تبدیل شود، پیشرفت ما روند خیره کننده ای به خود می گیرد.
وی همچنین گفت: تقویت عضویت در خانواده انقلاب یک وظیفه بزرگ است که صدا و سیما بر عهده دارد و به آن بپردازد. در عرصه بازنمایی باید بازنمایی داشته باشیم که ارتباطات بنیان آن است، ارتباطات یعنی در کانالی قرار گرفتن که بین ارتباط گر و ارتباط گیر پیام تبادل شود. گاهی اوقات ارتباط گر در کانال الف و ارتباط گیر در کانال ب است و ارتباطی صورت نمی گیرد در حالی که رسانه باید کانال مشترک با کاربر داشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اگر کانال مشترک داشته باشیم پیام ها منتقل می شود. اینکه در مورد طبقات اجتماعی حرف بزنیم اما درونشان نباشیم درکی از آنها پیدا نمی کنیم فقط یک درک با فاصله است.
عاملی افزود: درک با فاصله اختلال دارد و اختلال ها در جایی است ک فاصله داریم. مردم را نمی توان با یک هنجار فکری درک کرد چون هنجارهای متفاوت فکری دارند و نیازمند به برخورداری از هنجارهای متفاوت هستیم تا این درک را داشته باشیم.
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد:مطالعات نشان می دهد در کشورهای اروپایی بیشترین علاقه در برنامه های تلویزیون به برنامه های زنده است. در برنامه زنده تصنع کمتر است و در صنعت رسانه ای یکی از عناصر مهم دور شدن از سنت تصنع، رفتن به سمت واقعیت است تا بتوان در آن واقیعت تاثیرگذار بود.
عاملی یادآور شد: در دوره جهانی شدن زندگی می کنیم. ذهن انسان فرامکان و فرازمان است و ذهنی که تخیل می کند ذهن فراجهانی است و جهانی به وسعت کل جهان دارد. جهانی شدن با ذهن انسان خلق شده است اما ادیان نقش محوری برای این داشتند که یک امر را جهانی کنند.
وی تاکید کرد: فضای مجازی این جهان را درون خود هضم و زیر پای جهان واقعی را خالی می کند؛ ما دچار میرایی مشاغل شده ایم. ۵۰ درصد بانک های اروپا تعطیل شده است چون بانکداری الکترونیک وجود دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهارداشت: رادیو و تلویزیون متحول شده و جای خود را به دیجیتال داده است که امر بسیار کلیدی محسوب می شود؛ تحولات عظیم در این حوزه اتفاق افتاده است که صدا و سیما در این عرصه ها خود را به روز کرد.
عاملی تاکید کرد: ما وارد دوره ای از جهانی شدن هستیم و دولت های مختلف در دنیا برنامه عمل خود را بر این اساس تغییر دادند. تولید فارسی جمهوری اسلامی ایران در واقع تولید برای همه فارسی زبانان جهان است و حتی مانعی به نام زبان با نرم افزارهای ترجمه تا حدی کنار می رود و امکان ترجمه ۱۳۰ زبان وجود دارد.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران با ارائه آماری از میزان کاربران اینترنت در دنیا اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار، پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تلفن هوشمند در دنیا و حدود چهار و نیم میلیارد کاربر اینترنت در دنیا داریم و سه و نیم میلیارد کاربر رسانه های اجتماعی در جهان فعال هستند.