تهران-ایرنا- مشاور وزیربهداشت در امور بهداشتی گفت: انتظار می رود که مقامات ۲۱ کشور منطقه در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در تهران حضور پیدا کنند.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد آسایی مشاور وزیربهداشت در امور بهداشتی و رییس کمیته فنی شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در حاشیه نشست توجیهی سفرا و نمایندگان کشورهای مدیترانه شرقی در ایران افزود: شصت و ششمین نشست وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی از تاریخ ۲۲ تا ۲۵ مهرماه در هتل پارسیان آزادی برگزار خواهد شد. مایه خرسندی است که جمهوری اسلامی ایران، میزبان شصت و ششمین نشست حاکمیتی سازمان جهانی بهداشت به مدت سه روز است و مسائل و موضوعات مهم برای کشورهای مدیترانه شرقی در این اجلاس به بحث و تبادل نظر گذاشته خواهد شد.

آسایی ادامه داد: موضوع نیروی انسانی پرستاری، کنترل بیماری‌های غیرواگیر، پیشگیری از مرگ‌های قابل پیشگیری کودکان، مادران و نوجوانان و مسائل دیگری از جمله اعتیاد و مصرف مواد مخدر از جمله موضوعاتی است که در این اجلاس به آنها پرداخته خواهد شد.

وی درخصوص برگزاری نشست توجیهی سفرا و نمایندگان کشورهای مدیترانه شرقی در ایران در خصوص شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی که امروز صبح برگزار شد، گفت: در نشست امروز، نحوه برگزاری اجلاس، موضوعات و سرفصل‌هایی که در اجلاس مطرح می شود و برنامه‌های مختلفی که برای وزرا، کارشناسان و مدیران کشورهای مختلف منطقه پیش بینی شده است، عنوان شد.

مشاور وزیربهداشت در امور بهداشتی با بیان اینکه این اجلاس با ابتکار و همت دفتر روابط بین الملل وزارت بهداشت برگزار می شود، تصریح کرد: قطعا سفرا و نمایندگانی که در این نشست حضور پیدا کردند، زمانی‌که به سفارت‌خانه شان بازگردند، مسائل مطرح شده در نشست را به وزرای خود تاکید می‌کنند که نشان دهنده جدیت جمهوری اسلامی ایران در بهبود وضعیت سلامت مردم منطقه است.

وی گفت: انتظار می‌رود که ۲۱ کشور منطقه در این اجلاس شرکت کنند. تاکنون نیز ۸ وزیر بهداشت اعلام آمادگی کرده اند. اکثر کشورها نیز نمایندگان و گروه‌های کارشناسی خود را اعزام کرده اند. علاوه برآن، از ژنو، دفتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت و از قاهره مدیران دپارتمان های مختلف بهداشتی و کارشناسان ارشد شرکت خواهند کرد. تعدادی از سازمان‌های مردم نهاد و دانشگاه‌های بین المللی که سالانه در اجلاس نشست وزرای بهداشت شرکت می‌کنند نیز دعوت شده‌اند و برآورد می‌شود که اجلاس میزبان ۲۵۰ نفر مهمان خارجی باشد.

آسایی درخصوص چالش‌های عمده بهداشتی در کشورهای منطقه، بیان کرد: مهم‌ترین مساله در حوزه بهداشت و پیشگیری، مسائل اورژانسی است. بیش از نیمی از کشورهای منطقه با نوعی از مسائل اورژانسی از جمله، سوانح و حوادث طبیعی ما نند سیل و زلزله و حوادثی که به وسیله جنگ ها و خونریزی‌ها ایجاد می‌شود، درگیرند. برای مثال، حوادثی مانند سیل و زلزله نیازمند دسترسی به مراقبت‌های اولیه بهداشتی است.

مشاور وزیربهداشت در امور بهداشتی تصریح کرد: مساله دیگری که در تمام کشورها تاکید می‌شود و هنوز هم چالش تمام کشورها محسوب می شود، دسترسی به مراقبت های اولیه بهداشتی مانند، واکسیناسیون، مراقبت مادر، تغذیه سالم و آب آشامیدنی سالم است و ایران در این زمینه‌ها در چهار دهه اخیر، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است اما هنوز هم کشورهای زیادی همچون، سودان، سومالی، پاکستان و افغانستان دسترسی به مراقبت های اولیه بهداشتی ندارند، لذا ساماندهی نظام ارائه خدمات در تمام کشورهای منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است.

آسایی اضافه کرد: افزایش روزافزون ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر، از جمله مسائلی است که هزینه‌های زیادی را به سیستم‌های بهداشت و درمان تحمیل می کند، ضمن اینکه منجر به بیماری و مرگ انسان‌های زیادی می شود. این امر با همکاری‌های بین بخشی میسر است چراکه بیماری‌های غیرواگیر از جمله معضلات بهداشتی در کشورهای منطقه محسوب می شوند.