به گزارش خبرگزاری پرس اسوسیشن از نیویورک؛ گوترش هشدار داد که جهان در حال بازنده شده در مقابله با مسئله تغییرات آب و هوایی است، هر چند که می توانیم در آن پیروز شویم.
بر اساس ارزیابی های سازمان ملل متحد؛ برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، جلوگیری از افزایش بیشتر از 1.5 درجه ای دمای زمین نسبت به سطح دمای دوره پیش از صنعتی و پرهیز از تاثیرهای منفی تغییرات آب و هوایی، تلاش ها و بودجه باید سه تا چهار برابر افزایش یابد.
گوترش در سخنرانی خود در مراسم گشایش این نشست به نقل از هیات چند ملیتی کارشناسان تغییرات اقلیمی، افزود: علم به ما می گوید هر گونه افزایش دما به میزان بالاتر از 1.5 درجه سانتیگراد منجر به وارد شدن آسیب های عمده و غیرقابل بازگشت به اکوسیستم های حامی ما می شود. علم به ما می گوید که در مسیر کنونی ما با گرم شدن دستکم سه درجه ای دمای جهان تا پایان قرن کنونی روبرو خواهیم بود. ما در حال بازنده شدن در برابر این شرایط اضطراری آب و هوایی هستیم، اما می توانیم در این رقابت پیروز شویم.
هدف از برگزاری این نشست، تقویت تلاش های کشورها و کسب وکارها برای کاهش شکاف میان نیازها برای متوقف کردن روند گرم شدن دمای زمین و سیاست های کنونی است که جهان را در مسیر گرم شدن به میزان بیش از سه درجه سانتیگراد قرار داده است.
هم زمان با گردهمآیی سران کشورها در این نشست و در پی تظاهرات گسترده میلیون ها تن در خیابان های جهان برای درخواست عمل؛ کسب و کارها در باره اقدام هایی که قصد دارند اجرا کنند، بیانیه صادر می کنند. هر چند گروه ها و سازمان های زیست محیطی می گویند که این اقدامات برای رویارویی با شرایط اضطراری سیاره ما کافی نیست و نباید به بهای کاهش هزینه های نجات مردم از فقر تمام شود.
گوترش امروز (دوشنبه) همچنین از مشخص شدن ترکیب اعضای کمیته قانون اساسی سوریه در چارچوب حل و فصل سیاسی بحران در این کشور و توافق سوریه با آن خبر داد و گفت: سازمان ملل شرایط لازم را برای تشکیل این کمیته تسهیل خواهد کرد و اولین نشست آن در هفته های پیش رو برگزار خواهد شد.
به گفته دبیر کل سازمان ملل؛ دولت سوریه در جریان دیدار امروز پیترسون نماینده وی با مقام های این کشور در دمشق بر سر تشکیل کمیته قانون اساسی، توافق های لازم را کرده است.
"گیر پیترسون" فرستاده ویژه سازمان ملل نیز که روز دوشنبه وارد دمشق شد با مقام های سوری به ویژه "ولید المعلم" وزیر خارجه این کشور در خصوص بحران و تشکیل کمیته قانون اساسی دیدار و گفت وگو کرد.
گوترش چهارشنبه گذشته در مقر سازمان ملل در نیویورک از این که تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه، گامی بسیار مهم در حل سیاسی درگیری ها باشد، ابراز امیدواری کرد.
سازمان ملل متحد ماه هاست تلاش می کند با هدف استفاده از نظرات کارشناسان و نمایندگان جامعه مدنی، این کمیته ۱۵۰ نفره را تشکیل دهد که ۵۰ عضو آن را دولت سوریه و ۵۰ نفر را گروه های مخالف و ۵۰ نفر دیگر را نماینده سازمان ملل در سوریه انتخاب می کند.
سال گذشته نیز در جریان نشستی با شرکت گروههای مختلف سوری در شهر سوچی روسیه، قرار شد سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به عنوان طرفهای تضمین کننده آتشبس در سوریه، به شکلگیری کمیتهای جهت تدوین یک قانون اساسی جدید برای این کشور کمک کنند؛ از آن پس به منظور نهایی شدن ترکیب این کمیته، رایزنیهای متعددی بین سه کشور و طرفهای سوری انجام شده است.
مهم ترین مشکل تشکیل کمیته مزبور ترکیب اعضای آن و وابستگی برخی افراد مطرح برای عضویت در آن بود که سوریه ملاحظاتی در ارتباط با آنها داشت.
همزمان با برگزاری نشست اقلیمی در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، کنشگران زیستمحیطی آمریکا در تلاش برای اعمال فشار بر سیاستمداران کشورشان بهمنظور مقابله با تغییرات اقلیمی، آمد و شد خودروها را در مراکز مهم واشنگتن پایتخت ایالات متحده مختل کردند.
به گزارش رسانه های غربی، فعالان زیستمحیطی سعی داشتند با این کار، توجه را به نشست اقلیمی سازمان ملل معطوف کنند که در نیویورک با حضور ۶۰ کشور جهان برگزار می شود.
معترضان با گردآمدن در چند نقطه از شهر واشنگتن و قرار دادن یک قایق کوچک بادبانی در ضلع شمالی کاخ سفید، خود را به آن" غل و زنجیر" کردند.
در همین حال، پلیس واشنگتن دی سی اعلام کرد که برای مقابله با تجمعات در این کلانشهر، مجهز و آماده شده است.
گروهی موسوم به «قیام علیه انقراض» که می گوید از حمایت صدها دانشمند برخوردار است و مروج نافرمانی مدنی ضدخشونت است تا دولت های سراسر جهان را برای کاهش انتشار گاز کربن و رفع بحران زیست محیطی تحت فشار قرار دهد، چندی پیش با تجمع در لندن، عملکرد بخش هایی از این شهر را مختل کرد.
«کائلا بامبرگر» سخنگوی قیام علیه انقراض در واشنگتن گفت: معترضان قصد دارند کارکنان دولت آمریکا را که کمک می کنند واشنگتن به مانعی در مذاکرات اقلیمی بین المللی تبدیل شود، تحت فشار قرار دهند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که در نشست اقلیمی سازمان ملل در نیویورک حضور نداشت و پس از روی کار آمدن در سال 2017 از توافق آب و هوایی پاریس خارج شد، به قوانین دوره زمامداری سلف خود در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای پشت پا زده و خواستار به حداکثر رساندن تولید انرژی در این کشور است.
تظاهرات روز دوشنبه در واشنگتن همچنین در حمایت از اعتراضات «گرتا تانبرگ» فعال ۱۶ ساله زیست محیطی سوئد برگزار شد که با یک قایق بادی به نیویورک سفر کرد تا در این اجلاس سازمان ملل متحد شرکت کند.
بر اساس این گزارش، ۶۶ کشور از سراسر جهان متعهد شده اند که انتشار دیاکسید کربن خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند. هدف از برگزاری این نشست اقلیمی، تقویت توافق آب و هوایی پاریس در هنگامی است که گازهای گلخانه ای بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ، جو زمین را آلوده می کند.