روزنامه "تایمز او ایندیا" روز سه شنبه نوشت: دهلی نو تاکنون به این پیشنهادات دونالد ترامپ پاسخ نداده و اعلام کرده که اختلافات با پاکستان در زمینه کشمیر باید به صورت دو جانبه حل شوند.
ترامپ در دیدار خود با عمران خان که یک روز بعد از گفت و گو با نارندرا مودی در شهر هوستون انجام شد خاطرنشان کرد بدون رضایت دهلی نو، این پیشنهادات عملی نمی شود و هند و پاکستان باید در این مورد اقدامی بکنند که به نفع دو کشور باشد.
نارندرا مودی نخست وزیر هند در سخنرانی خود در شهر هوستون با انتقاد از پاکستان ،این کشور را حامی تروریسم در جهان معرفی کرده بود.
ترامپ در خصوص مبارزه پاکستان با تروریسم گفت: من متوجه شدم که پیشرفت زیادی در این زمینه به دست آمده است.
ماه گذشته نیز رییس جمهوری آمریکا پیشنهاد میانجی گری میان هند و پاکستان را مطرح کرده بود که با واکنش سرد دهلی نو مواجه شد.
هند به شدت با جهانی شدن مساله کشمیر مخالف است و نقش هیچ کشور یا سازمان سومی را برای حل این مساله نمی پذیرد.
برخلاف هند، پاکستان خواستار میانجی گری دیگر کشورها و سازمان ملل بین دو کشور است.
بر اساس توافق شیملا که در سال ۱۹۷۲ میان هند و پاکستان امضا شده است، دهلی نو خواهان حل مساله کشمیر به صورت دوجانبه شده است و با دخالت هر کشور سوم مخالفت کرده است.
دهلی نو پیش از این نیز با پیشنهادات میانجی گری آمریکا، ترکیه و سازمان ملل برای حل مساله کشمیر مخالفت کرده است.
بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال 1947میلادی تاکنون است.