تهران- ایرنا- نهمین نشست شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف انتخاب برگزیدگان سومین دوره این جایزه، برگزار شد.

به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع­‌رسانی جایزه مصطفی (ص)، نهمین نشست شورای سیاستگذاری این جایزه علمی بین‌المللی با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی (ص)، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورا، طریق بنوری؛ هماهنگ­‌کننده کل کامستک و عضو شورا و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی ایرانی و غیر ایرانی شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی(ص) در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با موضوع انتخاب برگزیدگان سومین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزار شد.

در این نشست، رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی (ص) گزارشی از عملکرد این کارگروه ارائه داد مبنی بر اینکه داوران توسط کارگروه علمی منصوب و در مراحل اولیه و نهایی، اثرات برگزیده انتخاب می‌شوند.

حسن ظهور ادامه داد: فراخوان این دوره از جایزه مصطفی (ص) به ۲۰۲ نهاد معتبر علمی بین‌المللی و ۵۱۲ نفر دانشمند از ۴۸ کشور ارسال شد، در این مدت هشت جلسه کارگروه علمی، پنج جلسه گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۱۴ جلسه گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی، هشت جلسه گروه علم و فناوری نانو و ۹ جلسه گروه کلیه زمینه­‌های علم و فناوری برگزار شده است.

وی ادامه داد: در سومین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص)، هزار و ۶۴۹ اثر دریافت شد که ۱۹۹ اثر در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات دریافت شده است که در ارزیابی اولیه به ۲۹ اثر رسیدیم و در نهایت چهار اثر انتخاب شدند؛ در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی هزار و ۶۶۴ اثر دریافت شد که در ارزیابی اولیه ۱۰۶ اثر منتخب شدند و در ارزیابی نهایی، چهار اثر انتخاب شدند؛ در حوزه علم و فناوری نانو نیز ۱۷۲ اثر دریافت شد که در ارزیابی اولیه ۴۷ اثر انتخاب شدند که در ارزیابی نهایی، هیچ اثری انتخاب نشد و در حوزه کلیه زمینه‌­های علم و فناوری ۶۱۴ اثر دریافت و مورد بررسی قرار گرفت که هشت اثر در ارزیابی اولیه انتخاب و در نهایت یک اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.

در ادامه این نشست، روسای گروه‌های تخصصی جایزه نیز ضمن ارائه گزارشی از روند بررسی آثار دریافتی و نحوه انتخاب برگزیدگان جایزه سخن گفتند.

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی (ص) که در این نشست حضور داشت، گفت: نتایج این دوره از داوری جایزه مصطفی(ص)، دارای تنوع بیشتری در تعداد، ملیت و محل اقامت برگزیدگان است که پیشرفت خوبی در این دوره است، ما جوایزی چون جایزه مصطفی (ص) را به دانشمندان جهان اسلام اعطا می­‌کنیم برای اینکه انگیزه و امیدواری ایجاد کنیم.  

در ادامه، دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) به ارائه گزارشی از عملکرد بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: دوره چهارم نشست‌ استپ به پیشنهاد کشور عمان در دانشگاه سلطان قابوس با تمرکز به حوزه­‌های آب، انرژی و سلامت، چالش­‌ها و راه‌­حل­های مناسب آن برگزار شد؛ پنجمین دوره استپ نیز در مرکز بین­‌المللی تحقیقات علوم زیستی و شیمی (ICCBS) دانشگاه کراچی پاکستان با حضور بیش از ۶۴ دانشمند برجسته از ۱۹ کشور جهان اسلام و یکی از برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) در اسفندماه سال گذشته برگزار شد و ششمین دوره از نشست استپ نیز آبان­‌ماه امسال  در حوزه­‌های سلامت و هم‌بست آب و انرژی، ارتباطات علم، بانوان و علم و فناوری، تامین مالی علم و فناوری در دانشگاه های کشور برگزار خواهد شد.

دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) در تشریح دیگر فعالیت­‌های بنیاد مصطفی (ص) گفت: نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA) که سال گذشته همزمان با برگزاری نشست استپ در عمان و پاکستان برگزار شد که به شناسایی و بررسی بیش از ۲۵۰ شرکت در داخل کشور و کشورهای اسلامی در حوزه سلامت با محوریت تولید دارو و واکسن، و شناسایی حدود ۱۶۵ شرکت و سرمایه­‌گذار صنعت سلامت، انرژی و آب کشور عمان و صنعت دارویی پاکستان انجامید، از دیگر فعالیت­‌های این بنیاد بود.

صفاری­‌نیا، در بخش دیگری از سخنان خود، به برگزاری اولین دوره رقابت علمی کنز پرداخت و بیان داشت: این رقابت میان دانش‌­­پژوهان، دانشجویان و استادان زیر ۴۵ سال در ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی با هدف ارائه راهکار برای حل مشکلات جامعه، استفاده از ظرفیت‌های جامعه متخصصین، تهیه انباشتی از آثار علمی، ‌ ارتقاء سطح انگیزش و خلاقیت نخبگان جوان، ‌ بسترسازی برای شناسایی و تبادل ایده‌های علمی و فناورانه و استمرار هدفمند تعامل محققان از طریق فضای مجازی برگزار شد که هزار و ۴۵ نفر از دانشجویان و اعضای هیات علمی زیر ۴۵ سال در جهان اسلام در اولین دوره رقابت علمی کنز شرکت کردند.

دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) با اشاره به ایجاد فرصت تحقیقاتی با برگزیده جایزه مصطفی (ص) گفت: نخستین دوره فرصت تحقیقاتی دانشجویان جهان اسلام با همکاری مشترک بنیاد مصطفی(ص)  و آزمایشگاه نانوزیستی (NBL) سنگاپور به سرپرستی پروفسور جکی­ یینگ برگزار شد که۸۰۰ دانشجو از کشورهای جهان اسلام در آن شرکت کردند و پس از مراحل داوری و مصاحبه با متقاضیان، در نهایت یک نفر از کشور مصر توانست به این فرصت تحقیقاتی راه پیدا کند.

مهدی صفاری­‌نیا افزود: موزه هنر مصطفی (ص)، ابتکار جدیدی بود که توسط بنیاد مصطفی (ص) راه‌اندازی شد و ۳۱ اثر هنری از ایران و سایر کشورهای اسلامی به این موزه اعطا شد.

وی با اشاره به برگزاری سه دوره از مسابقه دانش‌­آموزی نور گفت: اختتامیه سومین دوره این مسابقه اردیبهشت­‌ماه امسال برگزار شد که در آن بیش از پنج­ هزار دانش‌­آموز از ۷ کشور جهان شامل عراق، تانزانیا، تونس، پاکستان، افغانستان، ترکیه و ایران شرکت کردند و فراخوان دوره چهارم نیز طی ماه­های قبل شروع شده و تا بهمن­‌ماه امسال ادامه خواهد داشت.

صفاری­‌نیا گفت: تامین مالی جایزه مصطفی (ص) با مشارکت واقفین و خیرین علم و فناوری به خوبی پیش رفته است و توانستیم مبلغ مالی جایزه برای این دوره را نیز تامین کنیم.

دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) در پایان گفت: اتفاق خوب این دوره از اعطای جایزه مصطفی(ص)، این است که در انتخاب برگزیدگان حوزه­‌های اعطای جایزه، کاندیداهای مقیم کشورهای اسلامی داریم و فعالیت­‌های برخی از آنان نیز در کشورهای اسلامی توسعه پیدا کرده است.

سومین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) ۲۰ آبان‌­ماه امسال در تالار وحدت برگزار می‌شود.