ایلام- ایرنا- معاون جهاد کشاورزی استان ایلام با ذکر اینکه دولت از ایجاد کارگاه های کوچک سنتی و خانگی فرآوری محصولات کشاورزی و باغی حمایت می کند روند توسعه بخش کشاورزی این استان به خصوص در حوزه ایجاد واحدهای فراوری را مطلوب و درحال شکوفایی عنوان کرد.

همایون مظاهری در روز سه شنبه گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشاورزی استان ایلام در دوره  دولت تدبیر و امید در بخش های اعطای تسهیلات برای اجرای طرح های نوین آبیاری، زراعت، دام، طیور، شیلات، آبزیان، باغبانی، مکانیزاسیون، آب و خاک، صنایع، ایجاد طرح های کلانی چون احیای اراضی دشت های دهلران و مهران از حوزه آبریز سد کرخه و سامانه گرمسیری رونق چشمگیری یافته است.

وی ادامه داد: از آنجا که کشاورزی قطب اصلی اشتغال و تولید در نقاط مختلف کشور محسوب می شود، دولت برای ایجاد کارگاه های سنتی فرآوری محصولات کشاورزی و تجهیز و خرید ادوات کشاورزی به کشاورزان تسهیلات یارانه دار اعطا می کند.

معاون جهاد کشاورزی ایلام افزود: استان ایلام به لطف داشتن اراضی حاصلخیز کشاورزی، باغات ثمرده، منابع آب و خاک مناسب و مستعد، کشاورزان سخت کوش و توانمند و حمایت بیشتر دولت می تواند در آینده به یکی از قطب های اصلی و موفق تولید در این بخش تبدیل شود.

مظاهری گفت: اکنون ۶ هزار و ۲۲۰ هکتار سطح زیر کشت باغات مثمر استان با تولید ۱۸ هزار و ۲۳۳ تن انواع میوه است و این آمار در چهار سال گذشته شاخص رشد سطح باغات استان را ۶ درصد و تولید محصولات باغی ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد. 

وی ادامه داد: مقدار تولید سالانه فرآورده های دامی استان ۱۶۵ هزار تن انواع تولیدات دامی شامل گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، تخم مرغ، عسل و شیرخام است که عمده این فرآورده های دامی افزون بر نیاز مصرف داخل استان است و توان صدور آنها به بازارهای داخلی و خارج کشور وجود دارد. 

وی افزود: مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان ۳۴۰ هزار هکتار است که ۸۰ هزار هکتار آن را اراضی آبی و مابقی را دیم تشکیل داده است که یکی از برنامه های اصلی سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه اراضی آبی استان ایلام به شیوه های مدرن و نوین افزایش سطح این اراضی به میزان ۱۸۰ هزار هکتار تا سال ۹۸ است.

وی ابراز امیدواری کرد با کمک تسهیلات روستایی کشاورزان بتوانند در اجرای طرح های فرآوری محصولات کشاورزی خرد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی عواید بیشتری نصیب خود کنند و از عرضه و خام فروشی محصولات جلوگیری به عمل آید.

گندم، جو، کلزا، ذرت، انگور و لیمو بیشترین میزان تولید محصولات زراعی و باغی کشاورزی استان ایلام را به خود اختصاص داده اند.

۷۱۷۷/۶۱۱۹