تهران -ایرنا- معاون صنعت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: در دو سال گذشته با برگزاری ۲۵ چالش در حوزه‌های مختلف صنعت، توانستیم ۱۷۶ پروژه موفق را با استفاده از فناوری نانو انجام دهیم.

علی نجیمی روز سه شنبه در نشست تخصصی معرفی فناوری نانو در صنعت داروسازی در حاشیه پنجمین  نمایشگاه ایران فارما در مصلی تهران افزود: فناوری نانو، فناوری نوظهوری است که کمتر از ۲۰سال در دنیا جاری سازی شده و بر روی آن کار می کنند.
وی اظهار داشت: در ایران نیز از سال ۲۰۰۲ ستادی ایجاد شد که این موضوع را در کشور پیگیری کند و امروز توانستیم بعد از گذشت ۱۷ سال از آن، به لحاظ رتبه علمی به رتبه چهارم دنیا دست یابیم.
وی با بیان اینکه اکنون ۳۵ هزار فارغ التحصیل فناوری نانو و متخصص نانو داریم که در صنعت و دانشگاه‌های کشور مشغول به کار هستند ادامه داد: در نظر داریم از این نیروی عظیم استفاده کرده و هدفمان تولید ثروت و کاربردی کردن این تکنولوژی است.
وی گفت: مسیر توسعه محور فناورانه نانو در سه فاز نانو مواد، رسوخ در صنعت و محصولات هوشمند است، در حوزه محصولات هوشمند خوشبختانه در حوزه سلامت، محصولات هوشمند از طریق شرکت های دانش بنیان در حال ورود به بازار هستند.

۲۲۶ شرکت صنعتی دارای محصول نانویی در کشور 
وی ادامه داد: ۲۲۶ شرکت صنعتی در کشور توانسته اند ۶۱۲ محصول نانویی تولید کنند، این محصولات در زمینه های نانو مواد، نساجی و پوشاک، عمران و ساختمان، تجهیزات ساخت و تولید است.
نجیمی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۳۰ تجهیز نانویی از تجهیزات مورد نیاز صنعت تولید شده است، افزود: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در صورت نیاز شرکت‌های دارو سازی به تجهیزات خاص نانویی، از ساخت این تجهیزات حمایت می‌کند، همچنین ستاد در جهت خرید تجهیزات نانویی داخلی با ارایه خدمات لیزینگ حمایت خواهد کرد.
وی گفت: ستاد علاوه بر معرفی فرصت های جدید فناوری های نانو، چالش های صنعتی را دریافت کرده و بر روی آن کار کرده و راه حل ارایه می‌ دهد، تاکنون توانسته ایم از هزار و ۹۰۰ تقاضای فناوری،۱۷۶ پروژه موفق انجام دهیم.
وی ادامه داد: اعطای نمونه رایگان، اخذ تاییدیه های عملکردی از مراجع داخلی و خارجی، تحقیق و توسعه تطبیقی و تکمیلی، تسهیلات بلاعوض، تسهیلات ارزان قیمت به فناوران، ایجاد پایلوت و معرفی نیروی متخصص از جمله مکانیزم های حمایتی ستاد از پروژه های نانویی است.

صادرات محصولات نانویی به بیش از ۴۵ کشور 
وی گفت: اکنون محصولات نانویی ایران علاوه بر رفع نیاز داخل به بیش از ۴۵ کشور نیز صادر می شود، ستاد نانو با کمک ۶ دفتر صادراتی در کشورهای چین، اندونزی، ترکیه، هند، عراق و سوریه محصولات دانش بنیان نانویی خود را صادر می کند.
وی یادآور شد: یکی از حوزه هایی که می تواند در حوزه سلامت تغییرات ایجاد کند، فناوری نانو است.