یزد- ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد وجود آفت مگس مدیترانه‌ای را از جمله مشکلات حوزه کشاورزی تفت ذکر کرد و گفت: اغلب مردم شهرستان باغدار هستند؛ این موضوع باید بیشتر مورد توجه مدیریت جهاد کشاورزی و سایر نهادهای اجرایی قرار گیرد.

محمود شاکری شمسی روز سه‌شنبه در شورای مدیریت بحران تفت با طرح این پرسش که جهاد کشاورزی چه میزان از شیوه‌های نوین مبارزه با این آفت استفاده کرده و چقدر در این زمینه فعال است؟  افزود: متأسفانه غالب این گونه است تا اتفاقی رخ دهد همه حساس می‌شویم ولی وقتی تمام شد دیگر کسی به فکر آن نیست!
وی از مدیران شهرستان تفت خواست ،بحران‌ها را جدی بگیرند و در ادامه گفت: هرکسی کوتاهی کند رئیس شورای مدیریت موظف است افراد متخلف را به استانداری معرفی کند.
شاکری شمسی تصریح کرد: باید از گذشته درس گرفت و تمام تمرکز بر پیشگیری از بروز حوادث باشد چرا که پیشگیری بسیار به صرفه‌تر است تا زمانی که بخواهیم خسارات بحران پیش آمده را جبران کنیم.
وی از شهرداران خواست نسبت به ساخت و سازها نظارت کنند و گفت: درصد زیادی از ساخت و سازها بدون پروانه است و با سفارش در قبال آنها سکوت می‌شود ولی موقعی که حادثه‌ای پیش آمد همه باید پاسخگو باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد اضافه کرد: نباید به اسم خدمت به مردم سکوت کنیم، چرا آب منطقه ای، بخشداران و دهیاران در قبال تجاوز به حریم رودخانه‌ها سکوت کردند؟ چقدر در کمیسون ۱۰۰ سفارش شده داریم که تخریب نشده است؟
شاکری شمسی با بیان اینکه قانون جدید پیشگیری از بحران در مرداد ماه امسال ابلاغ شد، گفت: فصل الخطاب همه در عمل باید قانون جدید باشد.
وی ویژگی این قانون را مسئول دانستن همه دستگاه‌ها عنوان کرد و  افزود: هدف کلی قانون جدید ارتقاء توانمندی جامعه با تأکید بر پیشگیری است.

بازدید میدانی از نقاط بحرانی شهرستان
سرپرست فرمانداری تفت هم گفت: به صورت میدانی از نقاط بحرانی شهرستان بازدید به عمل می‌آید و برنامه‌ریزی‌ لازم صورت می‌گیرد.
علیرضا نوکار افزود: جلسات شورای مدیریت بحران نیز هر ۲هفته یک بار جهت بررسی کارهای انجام شده برگزار می‌شود.

خسارت سیل سال گذشته همچنان پابرجاست
همچنین بخشدار مرکزی تفت با بیان اینکه عمده مباحث سیل شهرستان مربوط به این بخش است، گفت: آثار تخریبی سیل سال گذشته همچنان پابرجاست و بهسازی و مرمت آن ضروری است.
علی احمدیان اضافه کرد: دیواره‌های ساحلی رودخانه دهبالا تخریب شده است و همچنان نخاله‌های حاصل از سیل در محل وجود دارد که باید تدبیری اندیشیده شود.
وی ادامه داد: بودجه دهیاری‌های « دهبالا» کفاف هزینه جمع آوری پسماند آخر هفته‌ها را نمی‌دهد و نمی‌توان از دهیاری‌ها در این مورد انتظار داشت که در این زمینه هزینه کنند.

ضرورت مرمت گوراب‌های تفت
همچنین رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفت خاطرنشان کرد: گوراب‌های شهرستان می‌توانند در زمان سیل خطرآفرین باشند ، نیاز است اعتباری جهت مرمت آنها اختصاص یابد.
محمدجواد محمدی از مسئولان خواست با توجه به اینکه اکنون نیاز به آب کشاورزی نیست،   گوراب‌ها آبگیری نشوند تا نسبت به مرمت آنها اقدام شود.

رفع اشکال کمیسیون ماده ۱۰۰
همچنین رئیس اداره‌ راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تفت گفت: یکی از معضلات سیل سال گذشته حضور نداشتن متولی مکان‌هایی بود که سیل‌آب در آن جریان داشت و باید این موضوع چاره اندیشی شود.
غلامرضا فلاح تأکید کرد: لازم است نواقص  کمیسیون ماده ۱۰۰ حلو از هم اکنون فکری برای آنها شود تا دچار مشکل نشویم.
وی با بیان اینکه سیل در مسیر سانیج از محل خیابان جدید عبور می‌کند، تغییر مسیر سیل‌آب را ضروری خواند و گفت: یک ماه نیاز است تا بر روی مسیر سیل کار شود تا سیل از خیابان عبور نکند.
فلاح اختصاص یک دستگاه نمک پاش سیار به شهرستان را با توجه به ییلاقی بودن منطقه ضروری خواند و بر پیگیری آن توسط مدیران ارشد و استان تأکید کرد.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

۲۰۴۷/