اصفهان- ایرنا- مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در سه سال گذشته بورس قریب به ۳۰۵ درصد بازدهی داشت، گفت: همچنین بورس در سال جاری ۷۵ درصد بازدهی داشته است.

یاسر فلاح سه شنبه شب در نشست خبری آئین گشایش پنجمین نمایشگاه بانک، بورس و بیمه در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی اصفهان با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در بازار ارز ناجوانمردانه است، افزود: میزان بازدهی ارز در سال جاری منفی ۱۲ درصد بود همچنین سرمایه‌گذاری در بازار سکه منفی ۱۳ درصد، بازار ‌مسکن ۱۶ درصد و بازدهی بانک ۱۰ درصد بوده است.

وی بیان کرد: تاکنون هیچ بازاری همچون بورس بازدهی بالا نداشته است از این رو سرمایه‌گذاری در بورس شفاف و بازدهی بالایی دارد.

به گفته مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار، با آموزش می‌توان در بورس درآمد، اشتغال و ‌خلق ثروت به وجود آورد به این شرط که افراد با آموزش و تدبیر درست و تحلیل وارد بازار مالی شوند.

وی اظهارداشت: بازار سرمایه و بورس بازار مولد است که سرمایه‌گذاری در آن باعث چرخش پول می‌شود.

فلاح به ایجاد سامانه معاملات بورس در پنج کشور اشاره کرد و گفت: اکنون تلاش می‌کنیم سامانه معاملات ملی بورس کشور را با همکاری فعالان این حوزه ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه بخش‌های مهم اقتصادی باید از خیابان بورس عبور کنند و تامین مالی شفاف در این راستا اتفاق بیفتد، تصریح کرد: بخش‌های اقتصادی کشور باید بدانند مسیر شفافیت از بورس می‌گذرد.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بیش از ۶۳۰ شرکت در بورس و فرابورس داریم و ‌بنگاه‌های تولیدی از طریق بورس کالا و ‌انرژی به فروش می‌رسانند که این مهم به تعمیق شفافیت در کشور کمک می‌کند.

وی با اشاره به نظام تامین مالی در بانک‌ها افزود: شرایطی که اکنون در کشور و بین‌الملل به اقتصاد تحمیل شده نظام بانکی نتوانسته مانند سابق بار تامین مالی را به دوش بکشد، از این رو در زمان حاضر در دوره‌ای به سر می‌بریم که باید به سمت بازار سرمایه نقل و انتقال پیدا کرد.

فلاح با بیان اینکه عمر بازار سرمایه درکشور ۵۲ سال است، افزود: طی این مدت اتفاقات معناداری در بورس رخ داد که اتفاقات خوشایند در بورس به سال‌های ۶۸ و ۶۹ برمی‌گردد و در این بازه زمانی بورس در اقتصاد کشور معنا پیدا کرد.

وی با بیان اینکه شرکت‌ها و بنگاه‌هایی که تحت نظر بورس هستند شفاف عمل می‌کنند، خاطرنشان کرد: شرکت‌هایی که در بورس و فرا بورس هستند ماهانه وضعیت تولید و ‌فروش خود را اعلام ‌می‌کنند، آن‌ها هزینه شفافیت را پرداخت کرده و ‌مشکل مالیاتی ندارند و قابل اعتماد مردم هستند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: استان اصفهان به لحظا میزان سرمایه‌گذاری سهامداران خرد جز استان‌ها برتر کشور و همچنین به لحاظ تعداد معاملات سومین بورس منطقه بعد از تهران و کیش است.

وی تصریح کرد: در مردادماه جاری قریب به ۵۵۳ میلیارد تومان در بورس منطقه‌ای اصفهان معامله داشیم که سه درصد از حجم معاملات را معامله‌گران اصفهان به خود اختصاص دادند از این رو باید گفت اصفهان استانی مستعد برای سرمایه‌گذاری است.

فلاح با اشاره به اینکه ساختار بازار سرمایه در کشور ما و کشورهای پیشرفته به گونه‌ای است که تصدی‌گری در حال واگذاری است، اظهارداشت: چهار بورس ذیل سازمان بورس و اوراق بهادار از جمله بورس تهران، فرابورس ایران و ‌بورس کالا و ‌بورس انرژی فعالیت می‌کنند که نقش سیاست‌گذاری داشته و نقشه راه را تعیین می‌کنند.

وی با بیان اینکه بورس تهران ۲۲ شعبه در کشور دارد، ادامه داد: در کشور ۱۰۸ شرکت کارگزاری و هزار و ۷۰۰ ایستگاه معاملاتی داریم که در این راستا در رتبه کشورهای توسعه یافته هستیم.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هنوز مردم موضوع سرمایه را نمی‌شناسند و سرمایه برای آن‌ها ابهام آمیز است که دلیل آن عدم توسعه کشور در آموزه‌های بورس بوده است.

وی اضافه کرد: موضوع دوره‎های آزاد MBA و DBA باید در دستور کار قرار بگیرد چرا که ارزش افزوده بالایی در این دوره‌ها وجود دارد وگواهی بورس و ‌اوراق بهادار در این دوره‌ها به علاقمندان داده می‌شود از این رو باید دانشگاه اصفهان برای برگزاری این دوره‌ها ورود پیدا کند.

فلاح گفت: مجوز برگزاری دوره‌های آموزشی بورس و سرمایه‌گذاری به همه مؤسسات فرهنگی و هنری داده شده و همه این مؤسسات می‌توانند در راستای ارتقای فرهنگ سرمایه‌گذاری و سواد مالی در جامعه تلاش کنند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: به لحاظ توسعه شرکت‌های توسعه کارگزاری و تامین سرمایه جز بخش خصوصی هستند و ما در کشور ۹ شرکت تامین سرمایه داریم.

به گفته وی برگزاری این نمایشگاه پیام‌آور رشد و بلوغ مالی و سرمایه‌گذاری در کشور می‌شود، همچنین برگزاری مجدد نمایشگاه بانک، بورس و بیمه پش از چند سال در اصفهان نشان دهنده این است که میل به سرمایه‌گذاری بیشتر شد از این رو معتقدیم نظام مالی کشور اتکا بیشتری به بازار سرمایه پیدا کرده است.

به گزارش ایرنا، اصفهان با حجم ۱۷ هزار و ۸۲۳ میلیون سهم معامله شده و دریافت ۱۰ هزار و ۵۰۰ کد جدید سهامداری جایگاه دومین تالار منطقه‌ای بورس کشور را در سال ۹۷ به خود اختصاص داد.

پنجمین نمایشگاه بانک، بورس و بیمه از دوم تا پنجم مهرماه در محل برپایی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان دایر است.

۹۹۱۳/۶۰۲۶/