بعد از راهاندازی قطار تهران - آنکارا و تهران- وان که به صورت هفتگی تا ۲۵۰ مسافر را به خاک ترکیه میرساند، برنامه راهآهن جمهوری اسلامی ایران راه اندازی مسیر ریلی تهران- استانبول است.
بررسیهای صورت گرفته حاکی از آن است که استقبال خوبی از قطار تهران استانبول خواهد شد؛ بنابراین راه اندازی این مسیر مسافری صرفه اقتصادی خوبی برای سرمایهگذار ترک خواهد داشت.
در همین راستا «سعید رسولی» به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: راهآهن جمهوری اسلامی ایران برنامه راهاندازی قطار مسافری در مسیرهای بینالمللی را در برنامه دارد و علاقهمند است شبکه ریلی ایران و ترکیه به یکدیگر متصل شود.
وی ادامه داد:بعد از کسب موفقیت در برقراری قطار تهران - وان و تهران - آنکارا و همکاری خوب طرف ترک و همچنین اظهار رضایت مسافران و استقبال از این مسیر برنامه راه اندازی مسیر ریلی تهران- استانبول در دستور کار است.
رسولی از مذاکرات جدید با طرف ترک خبر داد و گفت: به محض اینکه ترکیه در زمینه کارشناسی و فنی به نتیجه برسد زمان راه اندازی قطار را اعلام میکنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدوار هستیم تا پایان سال مسیر ریلی تهران- استانبول راه اندازی شود.
بر اساس اظهارات رسولی راهاندازی قطار تهران-استانبول نیازی به اجرای عملیات و زیرساخت ندارد و تنها باید دو کشور از لحاظ فنی به تفاهم برسند.
وی در خصوص مسیر تهران- استانبول گفت: مسافران از تهران به تبریز رفته و از آنجا تا به «تاتوان» سپس به آنکارا رسیده و از آنکارا به استانبول منتقل می شوند.
در حال حاضر در مسیر ریلی تهران- آنکارا قطار پس از سیر ۱۰۷ کیلومتر وارد ایستگاه وان میشود و در اسکله وان مسافران سوار کشتی شده و پس از ۴ساعت مسافرت بر روی دریاچه وان به ایستگاه تات وان(شهری در ترکیه) رسیده و پس از سیر ۱۳۳۰ کیلومتر سفر خود را با قطار ترکیه تا آنکارا ادامه می دهند. در صورت راه اندازی مسیر تهران- استانبول قطار از آنکارا ادامه سیر داده و مسافران را تا استانبول میبرد.