علیرضا رییسی روز پنجشنبه درمراسم آغاز به کار طرح نظام ارجاع الکترونیکی سلامت در شهرستان خمینی شهر در غرب اصفهان با اشاره به زمینه قانونی جلب همکاری بخش خصوصی در اجرای این طرح افزود: قانون برنامه ششم بیمهها را مکلف کرده است تا پایان سال دوم اجرای برنامه خرید راهبردی مبتنی بر پرونده الکترونیک داشته باشند و پرداختهای بیمهای باید بر اساس قانون طبق نسخه الکترونیک انجامشود و رسیدگی به اسناد پزشکی باید الکترونیک باشد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ادامه داد: تسریع در پرداخت نسخههای الکترونیکی و ارجاع بیمار بیشتر به این مراکز از دیگر مشوقهای ضروری برای سوق دادن بخش خصوصی به سمت نظام ارجاع الکترونیکی سلامت است.
وی فاز بندی طرح نظام ارجاع الکترونیکی سلامت را ضروری دانست و تاکید کرد: باید در اجرای این طرح از اهرم بیمهها استفاده شود و تلاش شود هزینه های تمام شده به طرفهای طرح پراخت شود.
معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اگر دروازهبانی سطح یک در نظام سلامت تقویت نشود، اقتصاد سلامت و عدالت سلامت با چالش مواجه خواهدشد و امکان دسترسی برای نیازمند واقعی کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه طرحهای پزشک خانواده و نظام ارجاع متفاوت است، افرود: البته این دو طرح در کنار هم و مکمل هم هستند زیرا نظام ارجاع در اصل نظام سطحبندی ارائه خدمات سلامت و "پزشک خانواده" گروه پزشکی خانواده است که عنوان خط مقدم خدمات سلامت نقش آفرینی میکند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خاطر نشان کرد: نباید به نظام ارجاع به عنوان یک نظام پرتابه به منظور پاس دادن بیمار به سمت پزشک نگاه شود زیرا در این صورت نقض غرض خواهد شد و هزینهها افزایش مییابد ، دوره درمان طولانی تر و امکانات از بین خواهد رفت.
وی تصریح کرد: خدمات اولیه سلامت کشور در سطح جهان سر آمد و دقیق است به گونهای که در سطح روستاها هیچ خدمت تکراری مشاهده نمیشود.
رییسی با بیان اینکه مدل نهایی اجرایی پزشک خانواده در حال بررسی است، گفت: پیش بینی میشود تا ۲ هفته آینده با وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در این خصوص جلسه ای برگزار و به جمع بندی نهایی دست پیدا کنیم.
وی خاطر نشان کرد: هم اینک برای ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر یک مرکز جامع سلامت و برای ۱۲ هزار نفر یک پایگاه سلامت و برای ۲ هزار و پانصد تا سه هزار نفر یک مراقب سلامت و یک کارشناس تغذیه و روان در نظر گرفته شده است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اضافه کرد: هم اینک در این شبکه بهداشت کشور به ازای هر ۲۸ هزار نقر یک پزشک در نظر گرفته شده است که برای یک پزشک جمعیت بالایی است و تلاش میکنیم این میزان به ازای هر چهار هزار نفر یک پزشک برسد.
وی با اشاره به ضرورت بهرهگیری از فناوری ارتباطی در اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیکی سلامت، گفت: البته طرح نباید به خاطر فناوری متوقف شود بلکه نظام ارجاع حتی میتواند غیرالکترونیک باشد که البته فناوری نقش مهمی در نظارت، تحلیل دادهها و مدیریت دارد.
رییسی اضافه کرد: در بدو شروع اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیکی سلامت، نسخه نویسی الکترونیکی ضروری نیست، البته میتوان زمینههای آن را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه نظام ارجاع بدون بازخورد گیری موفق نمیشود، خاطر نشان کرد: نظام باید منجر به حفظ کرامت بیماران شود و نظام نوبت دهی در دل نظام ارجاع ضروری است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با اشاره به ویژگیهای شهرستان خمینی شهر، گفت: نگاه نظاممند مدیریت شهرستان در کمتر جای کشور وجود دارد و این شهرستان میتواند پایلوت اصلی برای اجرای این طرح باشد.
وی اظهار کرد: جامع نگر بودن، توجه به محتوای اجتماعی موثر در حوزه سلامت و بهره گرفتن از نقش مردم، شوراها، خیران و ائمه جمعه میتواند در تسریع و فرهنگسازی این طرح و در حوزه بیماریهای غیر واگیر و آسیبهای اجتماعی مفید است.
رییسی با اشاره به ضرورت تامین زیر ساختهای نظام الکترونیکی ارجاع در شهرستان خمینی شهر گفت: این نیازها متناسب با برآورد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فراهم خواهد شد.
وی افزود: اشکالات نرم افزاری این طرح حال رفع است و اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است.
در پایان این مراسم پایگاه سطوح نظام ارجاع الکترونیکی سلامت در بیمارستانهای این شهرستان به شکل آزمایشی از روز چهارشنبه مستقر شد.
هم اینک ۲ باب بیمارستان دولتی ۹دی و شهید اشرفی اصفهانی، ۳۵ مرکز جامع سلامت و هفت پایگاه اورژانس در شهرستان خمینی شهر فعالیت دارند.
همچنین بیمارستان ساعی با همت خیران خمینی شهر در حال ساخت است.
شهرستان خمینی شهر با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۶ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
۶۰۲۲ /۷۱۳۴/