به گزارش ایرنا حضور دو نسل از عکاسان دو جبهه مقاومت و پایداری یکی جنگ تحمیلی علیه ایران و دیگری جنگ ویرانگر و البته تحمیلی علیه مردم سوریه، در کنار یکدیگر و نمایش عکس هایی از این دو جبهه، احساس و اندیشهای ژرف و مشترک را نسبت عمق جنگهای ویرانگر، تنفر از جنگ طلبان و جنگ افروزان، و عظمت ارزشهای دفاع و مقاومت درحاضران شعله ور کرد.
در این محفل ابتدا آثاری ثبت شده از مهرزاد ارشدی از زندگی عادی مردم در آبادان در هنگام جنگ و عملیات های مختلف جبهه های نبرد حق علیه باطل در ایران اسلامی به نمایش گذاشته شد.
ارشدی در تشریح عکسهای به نمایش در آمده که در مجله تایمز نیز منتشر شده بود با اشاره نقش مهم زنان در هشت سال دفاع جانانه توضیح داد: " مردان وظیفه نبرد و زنان و دختران و ظیفه امداد رسانی و تامین نان و غذای رزمندگان را برعهده می گرفتند و حتی در صورت لزوم اقدام به دفاع مسلحانه می کردند.
در ادامه، آثاری از سیده راحیل موسوی معروف به" حوت الاسود "( نهنگ سیاه) که با حضور در حلب و دمشق اقدام به ثبت لحظه های سخت و تلخ زندگی مردم و دفاع مبارزان در جبهه های مقاومت کرده به نمایش گذاشته شد.
سیده راحیل متولد ۴ مهر ۱۳۷۱ در خرمشهر و عکاس جوان جبهه مقاومت در سال ۲۰۱۵ همراه با رزمندگان مقاومت و به رغم سختیها و مشقت ها صحنه های از جنگ ویرانگر علیه سوریه را با دوربین خود ثبتکرد.
وی در سوریه به واسطه شجاعت کم نظیر در ثبت لحظه های سخت جنگ به "حوت الاسود"( نهنگ سیاه) معروف شده است.
او در حالیکه که با صدای دردآلود شناسنامه عکسهای جنگ در سوریه را بیان می کرد،گفت: به نظرم اولین خبرنگار تاریخ بشریت حضرت زینب(س) است این را باحضور در جبهه های مقاومت در حلب و دمشق درک کردم .
این بانوی عکاس توضیح داد: قبل از دیدن شرایط زندگی مردم و شهرهای تخریب شده همواره با خود فکر می کردم اگر جنگ شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اما پس از دیدن حلب و خرابی های جنگ و وضعیت زندگی مردم به عمق فاجعه پی بردم .
وی ادامه داد: روزهای سختی که مردم سوریه با آن مواجه بودند تداعی گر سختی هایی است که مردم آبادان در حصر با آن روبرو شدند و من این سختی را به وضوح در مدت زمانی که در جبهه های مقاومت بودم در عمق جان و قلبم احساس کردم.
این بانوی جوان و شجاع ایرانی که با جسارت و شجاعت کامل در حلب و در اردوگاه پناهجویان دمشق حضور یافته بود و لحظه های تلخ و رنج مردم و مبارزان مقاومت در سوریه را به تصویر کشیده است به مناسبت گرامی داشته هفته دفاع مقدس و در برنامه ای باعنوان "شب عکس دفاع مقدس" آثار خود را در جزیره کیش در معرض دید علاقه مندان قرار داده است.
شب عکس دفاع مقدس سه شنبه شب تا حوالی بامداد روز جهارشنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده امام جمعه کیش، سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، فرمانده سپاه کیش، روحانیون، خانواده شهدا، هنرمندان، عکاسان و برخی کیشوندان و مهرزاد ارشدیبرگزار شد.
مهرزاد ارشدی عکاس دفاع مقدس و متولد سال ۱۳۴۲ در شهر آبادان است و در تمام سالهای جنگ آبادان را ترک نکرد و تمامی روزهای سخت آبادان را بنا به علاقه و انگیزه شخصی به تصویر کشید. او بیش از چهارده عملیات جنگی بزرگ را عکاسی کرد. عکسهای او بیش از آنکه از وظیفه حرفهای یک عکاس خبرنگار حکایت کند بیانگر انگیزه و شوری شخصی است؛ به همین علت عکسهای او ضمن ثبت صحنههای پرالتهاب نظامی، بیانگر دقایق سرشار از عطوفت و زیباییهای انسانی است.
برخی از عکس های این عکاس دفاع مقدس از صحنه های جنگ در کربلای ۵ در مجله تایمز که یک مجله معتبر جهانی است به چاپ رسید.
علاقه مندان به حضور در ویژه برنامه های فرهنگی هفته دفاع مقدس می توانند از اجرای دو نمایش خیابانی "پلاک ۱۷۵ "و "خاک با طعم استخوان" و نمایشگاه هفته دفاع مقدس که در خروجی و سالن ورودی مرکز همایش های بین المللی کیش که با بیش از ۲۰ غرفه راوی بخشی از وقایع دفاع مقدس است، بازدید کنند.