مهران حیدری بنی روز جمعه درگفت و گو با ایرنا افزود: دمای هوا در نیمه دوم مهرماه سالجاری نسبت به دوره آماری بلند مدت کمی تعدیل شده و در محدوده نرمال قرار میگیرد.
وی میزان بارش نزولات جوی در پاییز امسال را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: پیش بینی اغلب مراکز ملی و مدلهای بینالمللی، حاکی از تداوم النینو ضعیف و همچنین فاز مثبت برای دورپیوند دوقطبی اقیانوس هند است که این شرایط معمولا موجب تقویت جریانات مرطوب از پهنههای آبی جنوب به سوی ایران و جنوبغرب آسیا می شود.
وی ادامه داد: نقشه های سطوح میانی جو هم وجود سامانه خاصی بر روی شرق آسیا و اروپا را نشان میدهد که به آن بندال گفته میشود.واقع شدن ایران در دامنه شرقی بندال اروپا و گذر فراوانتر سامانههای جوی از روی فلات ایران، مقدار بارش پاییز ایران را به نرمال تا قدری بیش از آن گرایش میدهد.
وی با این نگرش بارش استان قم را دردو ماه مهر وآبان نرمال تا بیشتر از نرمال عنوان کرد و گفت: بارش ماههای آذرو دی نیز در محدوده نرمال با گرایش به کمتر ازنرمال پیش بینی میشود.
حیدری بنی با اشاره به افزایش یک درجه سانتی گرادی میانگین دمای هوا درتابستان امسال نسبت به میانگین بلندمدت، تصریح کرد: این شرایط برای مهر و آبان نیز ادامه دارد و میانگین دمای این دو ماه نیز نسبت به دوره آماری بلند مدت حدود ۱تا ۲ درجه سانتی گراد بیشتر از میانگین بلند مدت خواهد داشت.
۸۱۴۶/ ۶۱۳۳/