«وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین در این نشست گفت: چین و آمریکا مهم ترین شریک تجاری و مقصد سرمایه گذاری یکدیگر هستند زنجیره های صنعتی، عرضه و ارزش دو کشور به طور عمیق به هم پیوند خورده و جامعهای با منافع مشترک را تشکیل داده است.
او گفت: برای دو کشور با اقتصادهای بزرگ و همبستگی عمیق، منزوی کردن و بستن درهای خود بر روی یکدیگر غیرمنطقی و غیرواقعی است قطع روابط با چین به معنای از دست دادن فرصت و آینده است.
وانگ یی گفت: پس از برقراری روابط رسمی دو کشور در ۴۰ سال گذشته، هر دو کشور از همکاری منافع کلانی به دست آورده اند به طوری که اقتصاد آمریکا شاهدی رشد سریع بوده، هزینه زندگی خانواده های آمریکایی کاهش یافته و شرکت های آمریکا سود فراوانی به دست آورده اند میزان تجارت دو کشور ۲۵۲ برابر شده است.
وی افزود: پس از بروز اصطکاک تجاری دو طرف در بیش از یک سال گذشته، هر دو طرف به ناحق زیان خورده اند افزایش تعرفه گمرکی باعث افزایش هزینه تولید و قیمت کالاها در آمریکا و کاهش نیروی بالقوه رشد اقتصادی آمریکا شده و شرکت ها، کشاورزان و مصرف کنندگان آمریکایی فشارهای بیشتری را احساس می کنند.
وزیر خارجه چین تشریح کرد: در ۴۰ سال گذشته، چین و آمریکا به شرکای تجاری و مقاصد سرمایه گذاری یکدیگر تبدیل شده و به اصطلاح می توان جامعه ای با منافع مشترک خوانده شود.
او تصریح کرد: در سال ۲۰۱۸، میزان تجارت دو طرف از ۶۳۰ میلیارد دلار فراتر رفته، میزان سرمایه گذاری هر یک در کشور دیگر به بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار رسید بر اساس آمار و نتیجه تحقیقات نهادهای پژوهشی آمریکا، با وجود اصطکاک تجاری، میزان سرمایه گذاری آمریکا در چین در نیمه اول سال جاری در مقایسه با دوره های مشابه سال گذشته و دو سال پیش، ۱.۵ درصد افزایش یافته و به ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسیده است.
وانگ یی اظهار داشت: ۸۷ درصد شرکت های آمریکا در چین بر ادامه فعالیت خود در این کشور تأکید می کنند و ۷۴ درصد اعضای اتاق بازرگانی چین و آمریکا برنامه افزایش سرمایه گذاری در چین را دارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مسایل مربوط به «شین جیانگ» پرداخت و افزود: در سال های اخیر دولت منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ رشته تدابیر پیشگیرانه ضد تروریستی اتخاذ کرده است؛ این کاملا از امور داخلی چین است اما برخی مخالفان چین از روی عمد این اقدامات را لکه دار و سرزنش می کنند. اما نهایتاً حقیقت چیست.
وانگ یی ادامه داد: حقیقت این است که دولت چین همواره به ثبات و توسعه، مذهب و فرهنگ شین جیانگ اهمیت داده است میزان کل اقتصاد منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ ظرف ۶۴ سال پس از تاسیس آن ۲۰۰ برابر افزایش یافته، صدها هزار نفر از فقر و تهیدستی رها شده اند در حال حاضر در شین جیانگ بیش از ۲۸ هزار مکان مذهبی و حدود ۳۰ هزار روحانی وجود دارد که این دو رقم نسبت به چند دهه گذشته ۱۰ برابر شده است در حال حاضر به ازا هر ۵۳۰ مسلمان در شین جیانگ یک مسجد وجود دارد که این نسبت از بسیاری کشورهای اسلامی بالاتر است.
وزیر امور خارجه چین خاطر نشان کرد: اقدامات پیشگیرانه ضد تروریستی که شین جیانگ طبق قانون اتخاذ شده و نه تنها مطابق قانون چین، بلکه همخوان با ایده مشترک جامعه جهانی است هر گونه افترا و تهمت علیه شین جیانگ اصلا موفق نخواهد شد.
وی افزود: چندی پیش ۵۰ کشور طی نامه ای با امضا مشترک به رییس شورای مدیریتی حقوق بشر سازمان ملل موضع خود را در پشتیبانی از چین در مساله شین جیانگ بیان و خاطر نشان کردند اقدامات چین در شین جیانگ مانند تاسیس مراکز آموزش مهارت حرفه ای به طور موثر از افراط گرایی و تروریسم جلوگیری و حقوق اساسی بشر را تضمین کرده است در میان این کشورها حدود ۳۰ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی هستند.
اخبار مرتبط