به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، هاشم موسوینژاد عضو شورای عالی سازمان جنگلها اعلام کرد: تاکنون ارتباط خوبی با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برای بررسی طرح "مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی" موسوم به طرح جایگزین وجود دارد و از نظرات آنها در تهیه طرح استفاده شده است اما با این حال همچنان از ارائه نظرات و دیدگاههای جامعه علمی برای طرح دیدگاهها و نظراتشان استقبال میکنیم.
موسوینژاد افزود: در طرح جایگزین سعی شده ضمن رعایت رویکردهای جدید و بررسی و آسیبشناسی مطالعات گذشته و طرح های اجرا شده و استفاده از نظر محققین، مطلعین، صاحبنظران و تجارب جدید، به روز و کاربردی، دقت مطالعات افزایش یابد.
وی با بیان اینکه، نکته مهم قابلیت انعطافپذیری مطالعات اجرایی فوق و امکان اعمال اصلاحات تا قبل از اتمام آن است، گفت: از نظرات تمامی اندیشمندانی که دغدغه منابعطبیعی کشور را داشته و تمایل به مشارکت و همکاری در این زمینه دارند دعوت میشود نظرات ارزشمند خود را به شورای عالی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ارائه کنند.
عضو شورایعالی سازمان جنگلها تصریح کرد: طبق قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، طرح جایگزین در ارتباط با کل جنگلهای کشور و همه پهنههای جنگلی است که در گام نخست برای جنگلهای هیرکانی در حال تهیه است.
وی در خصوص طرح جایگزین جنگلهای هیرکانی گفت: با توجه به مهلت قانونی مقرر در برنامه ششم توسعه کشور جهت ارائه طرح جایگزین، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، اقدام به تهیه شرح خدمات مطالعات مدیریت جامع منابعطبیعی در حوزههای آبخیز و شرح خدمات مطالعات مدیریت پایدار جنگلهای شمال نمود که در سال 1396 ابلاغ شد.
موسوینژاد افزود: طرح جایگزین مشتمل بر 4 فاز مقدماتی، مطالعاتی، اجرایی و نظارت، ارزیابی و پایش بوده و هم اکنون در فاز مطالعاتی قرار دارد. در این فاز مطالعات نیمه تفصیلی برای 3.8 میلیون هکتار از حوزههای آبخیز شمال و مطالعات تفصیلی برای حدود 2 میلیون هکتار از جنگلهای شمال کشور در حال انجام است که به هر میزان که مطالعات پیشرفت نماید پس از تصویب، از سال 1399 وارد فاز اجرایی خواهد شد.