گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی گیلان به ایرنا حاکیست؛ عباس زارع در جریان بازدید از باغ زیتون اتکاء منجیل با اعلام این مطلب افزود: این اعتبار از صندوق توسعه ملی پیش بینی شده است.
وی سامانه های نوین آبیاری را یکی از طرح های اولویت دار اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری، اثر بخشی خوبی در افزایش تولید محصول و کاهش مصرف سموم و کود شیمیایی دارد.
به گفته زارع؛ تاکنون یک میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار از باغ ها و زمین های کشاورزی کشور به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده و ۱۸۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی کشور که آب مورد نیاز آنها از چشمه، قنات، چاه و آب بندان تامین می شود، به سامانه های نوین آبی تجهیز شده اند.
وی افزود : راه اندازی این سامانه در ۵۲ هزار هکتار از این زمین ها تکمیل شده و ۱۲۸ هزار هکتار بقیه هم تا پایان امسال تکمیل می شود.
وی در خاتمه سخنانش گفت: عملکرد امسال ستاد سامانه های نوین آبیاری که در سازمان جهاد کشاورزی گیلان تشکیل شده ، در توسعه این سامانه به ویژه در باغات زیتون خوب است.
به کزارش ایرنا یکی از اهدافی که در جهت کاهش نیازهای آبی در بخش کشاورزی دنبال می شود، افزایش بهره وری آب است. افزایش بهره وری از روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از مهمترین آنها کاهش آب مصرفی در واحد سطح و عملکرد ثابت محصول در همان واحد می باشد. مهمترین ابزار دستیابی به این هدف از طریق تغییر شیوه های آبیاری و مدرن سازی به عنوان سخت افزار و مدیریت و بهره برداری مناسب به عنوان نرم افزار خواهد بود و به همین دلیل توسعه روش های نوین آبیاری یکی از رویکردهای برنامه ریزان کشور بوده است.
در استان گیلان میزان هدر رفت آب از اراضی، با توجه به نوع پوشش کانالهای انتقال و توزیع آب و کیفیت طراحی آنها و همچنین عدم لحاظ کردن آب خروجی از کرت به عنوان تلفات (زیرا در اراضی پایین دست در آبیاری کرت دیگر استفاده میشود) متغیر است. به گفته کارشناسان این حوزه؛ میزان هدر رفت آب در این بخش بسیار محسوس است و برنامهریزی و مدیریت برای کاهش آن میبایست در دستور کار متولیان این امر قرار گیرد و لازم است برای کاهش تلفات آب، بهبود ساختار شبکه آبیاری و زهکشی سپیدرود، توسعه شبکه مدرن آبیاری، ارتقاء سازههای کنترل و تنظیم آب، پوششدار کردن کانالهای انتقال و توزیع آب، مدیریت زهکشها برای استفاده مجدد از آب خروجی از اراضی به خصوص با نصب سازههای کنترلی جهت ذخیره آب در زهکش و استفاده از آن در مواقع نیاز مورد توجه باشد.
سد سفید رود ۷۵ درصد آب استان در بخش کشاورزی و سد آیت الله بهجت ۷۰ درصد آب جمعیت شهری و شرب در گیلان را تامین می کنند.
۷۲۹۵/۲۰۰۷/