شولتس روز پنجشنبه در حاشیه سمپوزیم گردشگری پایدار در تهران که به ابتکار سفارت اتریش و دانشگاه علم و فرهنگ ایران درحال برگزاری است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزبانی مذاکرات هسته ای را عاملی دانست تا وین خود را علاقه مند به موفقیت و حفظ این قرارداد بداند. اگرچه ما بر سر میز مذاکره ننشستیم، اما علاقه بسیاری به موفقیت این مذاکرات داریم.
وی در رابطه با سازو کار مالی موسوم به اینستکس که پس از اعمال تحریم های یک جانبه ایالات متحده امریکا علیه ایران برای سهولت تجارت میان شرکتهای ایرانی و اروپایی وضع شده است، گفت این سازو کار در تلاش است تا پرداختهای مربوط به تجارت مابین کشورهای اروپایی و ایران را ممکن سازد، با این امید که در آینده بانکها بتوانند وظایف خود را در زمینه تجارت برعهده بگیرند. از این منظر او اینستکس را طرحی بسیار بسیار مهم خواند.
سفیر اتریش در ایران در ادامه یادآور شد که کشورهای دیگر اروپایی از جمله اتریش در تلاش برای طراحی طرح هایی جدید نیز می باشند.
شولتس در پاسخ به سوالی در رابطه با ادامه حیات برجام به دلیل خروج یکجانبه واشنگتن از این قرارداد بین المللی و اعمال تحریم ها و عدم پایبندی کشورهای اروپایی به تعهدات خود گفت: به عنوان یک دیپلمات خوشبین هستم، چرا که برجام ابزاری برای برقراری صلح در خاورمیانه است. هر فرد دارای خردی میداند که این قرارداد بایستی حفظ شود. در این مسیر اتریش از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد. وی برگزاری سمپوزیوم گردشگری را یکی از این موارد خواند.
شولتس در رابطه با توسعه صنعت گردشگری در ایران گفت میزان ورود گردشگر به ایران در مقایسه با اتریش که کشوری کوچک است، بسیار زیاد است و این امر نشانگر پتانسیل بالای این کشور در زمینه گردشگری است.
نماینده اتریش در ایران افزود ورود گردشگر به ایران میتواند باعث ایجاد زمینه کار برای نسل جوان، ساخت هتل و فعالیت بیشتر شرکت های تجاری شود.
وی افزود ایران از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بسیار فعالی برخوردار است. شولتس تاکید کرد: «به عقیده من ایران میتواند همانند اتریش در استفاده از این فناوری و Online Marketing همچنان پیشرفت کند. و تمرکز بر این مسئله میتواند منجر به گسترش صنعت گردشگری در ایران شود.
سمپوزیوم گردشگری با محوریت گردشگری روزهای سوم و چهارم مهر در دانشگاه علم و فرهنگ ایران در حال برگزاری است. ترکیه، سوریه، یمن، فلسطین، الجزایر، افغانستان از جمله کشورهای شرکت کننده در نمایشگاه این سمپوزیوم هستند که به معرفی محصولات فرهنگی خود میپردازند.