شاهرود- ایرنا- برخی از خانواده‌های شاهرودی با اعلام این که شهریه مهدکودک‌ها افزایش زیادی یافته، رسیدگی به این موضوع و ساماندهی شهریه‌ها را خواستار شدند.

 به طور معمول بیشتر مشتری‌های مهدکودک ها را پدران و مادران شاغل تشکیل می دهند، آن ها در ساعت های کاری خود فرزندانشان را برای نگهداری به این مهدکودک ها می سپارند.

  به گفته آن ها ، مادرانی که حقوق های کارگری دریافت می کنند، ناچار هستند برای نگهداری فرزندشان حدود یک سوم آن را به مهدکودک ها پرداخت کنند.

  مادر یک کودک شاهرودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال برای  نگهداری دختر سه ساله‌اش ماهانه ۳۱۰ هزار تومان پرداخت می کرده ، اما امسال ناچار است ماهانه ۴۲۵ هزار تومان بپردازد.

فاطمه اسماعیلی این مقدار افزایش را افسار گسیخته خواند و  گفت:  کودکش ۲ ماه دیگر به کودکان به چهارسالگی می رسد و باید برای مراقبت و نگهداری فرزندش شهریه سنگین تری پرداخت نماید.

  اعظم محمدی نیز گفت:در یکی از مهدکودک ها با شهریه ماهانه کودک زیر ۲ سال ثبت نام کرده است در حالی که آبان ماه به ۲ سالگی پا می گذارد به همین خاطر مهد کوک افزایش شهریه را خواستار شده است.

وی با بیان اینکه درجه بندی و افزایش ستاره های مهدهای کودک متناسب با خدمات ارایه شده نیست ، ادامه داد: مهدکودک ها بسته به مکان جغرافیایی شهریه های خود را گران تر کرده اند.

مادر دیگری از رعایت نکردن دقیق بهداشت در برخی مهدکودک ها انتقاد کرد و گفت: باید به نظافت و بهداشت مهدها  با دقت بیشتر رسیدگی شود تا از انتقال و شیوع بیماری های واگیر در بین کودکان جلوگیری گردد.

  مریم حسنی افزود: موکت ها و انواع کف پوش ها باید به صورت دوره ای ضد عفونی شوند ، برخی مهد کودک ها روی کف پوش ها را با پارچه  می پوشانند،در صورت کنار رفتن پوشش پارچه ای کف پوش هایی که چند سال شسته یا تعویض نشده اند رخ می نمایند.

محسن حاج محمدی نیز که برای نگهداری فرزند شیرخواره‌اش ماهانه ۲۸۰ هزار تومان پرداخت می کند، گفت: با این که این نوزادان نیاز به هیچ آموزشی در شرایط کنونی ندارند، دریافت این مقدار هزینه بسیار گزاف است. 

وی شهریه دریافتی مهدکودک ها را از سه ونیم میلیون تا ۶ میلیون تومان در سال خواند و گفت: بخش زیادی از این مبلغ برای آموزش و یادگیری برخی آموزه هاست .

مدیر یک مهد سه ستاره در شاهرود گفت: شهریه ماهانه نگهداری و مراقبت شیرخواران بدون وعده های غذایی ۲۷۹ هزار تومان است که با وعده صبحانه و ناهار ۳۳۹ هزار تومان می شود.

وی افزود: در گروه سنی  کودکان نوپا از ۱۸ تا ۳۶ ماهگی این هزینه بدون وعده غذایی ۲۶۶ هزار تومان و با وعده غذایی ۴۲۰ هزار تومان است.

او که خواستار فاش نشدن نامش بود، ادامه داد: در گروه سنی نوباوه که از سه سال به بالا هستند شهریه ماهانه بدون صبحانه و ناهار۲۴۰ هزار تومان و با وعده غذایی ۳۹۶ هزار تومان است.

رییس اداره بهزیستی شاهرود گفت: کارشناسان  این اداره بازدیدهای مستمر ماهانه از مهد کودک ها انجام می دهند که مستندات آن به صورت مکتوب وجود دارد.

مسعود جهانسیر افزود: نواقص احتمالی که در گزارش کارشناسان آمده باشد با تعیین وقت برای اصلاح آن  اقدام می شود.

وی با بیان اینکه فضای فیزیکی ،امکانات ،تجهیزات ، نیروی انسانی، مربی و کمک مربیان در مهدکودک با فهرست کنترل های مدون کشوری بررسی می شوند ، ادامه داد: مهدکودک ها در استان سمنان از یک تا چهار ستاره  رتبه بندی شده اند.

رییس اداره بهزیستی شاهرود تاکید کرد: با معرفی نامه مهد ها به بهزیستی یا تشخیص کارشناسان این اداره ، خانواده های کم بضاعت از ۳۰ درصد تخفیف و یارانه شهریه برخوردار می شوند که مبلغ این تخفیف به حساب مهد کودک واریز می گردد.

جهانسیر با بیان اینکه نظر خانواده ها در اصلاح  برخی نقص های موجود بسیار اهمیت دارد ، گفت: سامانه های پیامکی  و کانال های فضای مجازی در مهد کودک ها برای هم اندیشی و اطلاع رسانی بهتر به خانواده ها و ارتباط دوسویه تعریف شده است.

وی اظهار داشت: شهریه ماهانه مهدکودک ها را در کمیته ای با حضور کارشناسنان صنعت معدن و تجارت ،تعزیرات حکومتی و بهزیستی در استان سمنان با رعایت حقوق خدمات دهنده و خدمات گیرنده تعیین و تصویب می کنند.

رییس اداره بهزیستی شاهرود گفت: مصوبه های این کمیته برای شهریه ها هر ساله تا پایان شهریور ماه اعلام می شود و برای مدت یکساله تا شهریور ماه آینده اعتبار دارد.

جهانسیر افزود: بیشتر مهدکودک ها و روستامهدها در این شهرستان در مکان های اجاره ای فعال هستند که  افزایش اجاره بهای ملک و هزینه های تعمیر و تجهیز نیز بر دوش صاحبان مهد کودک ها سنگینی می کند.

در شهرستان شاهرود ۲۹ مهد و روستا مهد با مجوز های لازم بهزیستی فعالیت دارند.

۷۳۵۸/۶۱۶۷