مشهد- ایرنا- معاون حمایت و ترویج علم و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: بسیاری از گره‌های کور موجود در کشور به روش‌های جذاب علمی قابل حل است.

دکتر علی عبدالعالی روز پنجشنبه در حاشیه جلسه مشترک مسئولان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با فعالان ترویج علم در استان خراسان رضوی طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در گذشته فعالیت هایی در ترویج علم انجام شده است ولی به عنوان دغدغه علمی و ملی نبوده است.
وی اظهار داشت: مفهوم ترویج علمی آن است که افراد به گونه ای به علم علاقه مند شوند که با تک تک سلول‌های وجودشان درگیر کار علمی شوند و زمانی که علم در بین افراد رواج پیدا کند، همه مفاهیم آن جذاب می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: اکنون وقتی با دانش آموزان از ترویج علم صحبت می شود، تصویر ذهنی آنها یک سری مسائل سخت و بغرنج تستی است که باید خودشان را برای انواع آزمونهای تستی و تشریحی آماده کنند و این باعث تبلیغ علیه ترویج علم شده است و به همین دلیل دانش آموزان از آموختن علم فراری هستند.
وی افزود: اولین و مهم ترین کلمه ای که برای ترویج علم به ذهن میرسد، مفهوم عام رسانه است که در عین حال باید، رسانه ها وظیفه خود را ترویج علم بدانند.
معاون حمایت و ترویج علم و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اظهار داشت: در نظر سنجی که در چند مدرسه انجام شده است دانش آموزان علاقه داشته اند که خواننده و فوتبالیست شوند و این سطح علاقه توسط رسانه ها برای مخاطبان ایجاد شده است.
وی گفت: برای ترویج علم، رسانه ها باید به صورت نامحسوس اطلاعات و در عین حال تولید محتوای مناسب برای تمام مخاطبان داشته باشند که می توان به مسئولیت سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد در تولید و حمایت از ترویج علم اشاره کرد.
عبدالعالی افزود: گرچه اتفاقاتی با حمایت سازمان‌های مردم نهاد انجام شده است ولی این رخدادها کافی نیست و باید فضاهای حاکمیتی نیز به آن ورود کنند.
وی اظهار داشت: رسانه ها باید راهکار و تفاوتی برای تبلیغات لوازم غیر ضروری با معرفی مجموعه ها و موسساتی که سالانه چندین هزار دانشجو و دانش آموز را با مفاهیم جذاب یادگیری علمی آشنا کرده اند داشته باشند.  
وی گفت: دانشگاه ها یکی از مراکز ترویج علم هستند زیرا با علم روز دنیا آشنایی دارند و از طر ف دیگر فضای تحقیق و دانشی که در دانشگاه وجود دارد باعث ترویج علم می شود و به همین دلیل ایجاد دفاتر منطقه ای ترویج علم در دانشگاه ها بستر مناسبی برای افراد مختلف شامل فعالان ترویجی علم، سرمایه گذار، برگزار کننده رویداد و تولید کنندگان رسانه ایجاد می کند.
معاون حمایت و ترویج علم و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور افزود: در حال برنامه ریزی برای ایجاد دفتر منطقه ای دانشگاه های استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان و سیستان و بلوچستان با مرکزیت دانشگاه فردوسی مشهد هستیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس در هفته آینده تفاهم نامه ای بین معاونت آینده پژوهشی علم و فناوری و همچنین معاونت حمایت و ترویج علم و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و دانشگاه فردوسی مشهد منعقد خواهد شد.
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از سال ۱۳۸۲ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرد.  
۲۰۳۰/۶۰۵۳