به گزارش شبکه الجزیره، «کریاکوس میتسوتاکیس» بعد از دیدار با رجب طیب اردوغان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در پیامی توییتری نوشت: من با اردوغان در مورد همه مسائل مهم از مهاجرت به قبرس گرفته تا مسائل دوجانبه گفت و گو کردم.
وی افزود: ما توافق کردیم که با همکاری طرفین فضای بهتری به سود مردم و ثبات منطقه ایجاد کنیم.
دیدار رهبران یونان و ترکیه در سازمان ملل در حالی صورت گرفت که پیش از این میتسوتاکیس از ترکیه به دلیل تهدیدش به باز کردن مرزها به روی مهاجران انتقاد کرده بود.
نخست وزیر یونان در ماه گذشته پیام هشدار آمیزی به اردوغان رئیس جمهوری ترکیه فرستاد و از او خواست تا برای به دست آوردن پول بیشتر دست به تهدید اتحادیه اروپا و یونان نزند.
میتسوتاکیس همچنان گفت که برخی دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا تلاش کافی برای رسیدگی به وضعیت مهاجرت انجام نمیدهند.
براساس آمار کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان تنها در ماه آگوست (مرداد ماه) سال جاری هشت هزار و۱۰۳ مهاجر به جزایر اژه یونان رسیدند، این در حالی است که تعداد مهاجران تازه وارد در همین ماه سال گذشته به سه هزار و ۲۰۰ تن میرسید.
شمار زیادی از مهاجرانی که در ماه گذشته به جزایر یونان رسیده اند، کودک و نوجوان هستند.
براساس آمار مقامهای یونان و ادارات ملل متحد، دست کم ۲۴ هزار نفر در کمپهای جزایر یونان زندگی میکنند و حدود ۴۰ درصد آنها زیر ۱۷ سال سن دارند.
ترکیه از زمان شروع جنگ در سوریه بیش از ۳.۶ میلیون مهاجر سوری را جا داده است. اتحادیه اروپا و ترکیه در سال ۲۰۱۶ به توافقی دست یافتند که براساس آن این اتحادیه مبلغ شش میلیون یورو برای رسیدگی به مهاجران سوریه به ترکیه پرداخت می کند و آنکارا در عوض همه مهاجران رسیده به یونان را در صورتی که تقاضای پناهندگی شان رد گردد، پس میگیرد.
تغییر حکومت در یونان باعث شد که سیاست این کشورد در برابر مهاجران تازه وارد شدیدتر شود. حکومت محافظه کار این کشور گفته است هر کسی که درخواست پناهندگیاش رد گردد، باید به ترکیه بازگردانده شود.