تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دیپلماسی ورزشی می‌تواند ظرفیت‌های مهم ورزش را به خدمت صلح و همبستگی جهانی درآورد، گفت: وجه مشترک دیپلماسی و ورزش در ذات صلح‌جویانه و مسالمت‌آمیزبودن آن است.

«سیدعباس موسوی» شامگاه جمعه در آیین گشایش دومین دوره مسابقات ورزشی دیپلماتیک (جام صلح و دوستی) ضمن خوش‌آمدگویی به شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات گفت: در دنیای امروز، ورزش به عنوان یک عنصر و مولفه مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و بین المللی شناخته می‌شود حتی برخی بر این باورند که ورزش تقریبا بر همه جوانب زندگی امروز بشر تاثیر می‌گذارد.

سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: یک جمله معروف می‌گوید «ورزش تنها زبان بین المللی است که نیاز به ترجمه ندارد». ورزش و رقابت‌های ورزشی را می‌توان جایگزین مناسبی برای رقابت‌های مخرب و خصومت‌های بی منطق دانست.

رسالت دیپلماسی، جلوگیری از جنگ است

موسوی خاطرنشان کرد: وجه مشترک دیپلماسی و ورزش در ذات صلح جویانه و مسالمت آمیز بودن آن است بزرگترین و مهمترین رسالت دیپلماسی به عنوان ابزار و سازوکاری برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی، رفع تضادها، کاهش تنش‌ها، تقویت دوستی ها، افزایش و درک متقابل و در یک کلام، جلوگیری از جنگ است.

وی با اینکه ورزش و دیپلماسی به دو دنیای مختلف تعلق دارد، گفت: فضای پرهیاهوی ورزشگاه‌ها با محیط کم تحرک سفارتخانه‌ها و شخصیت آرام دیپلمات‌ها با شخصیت پرجنب و جوش ورزشکارها تفاوت دارد، اما ترکیب ورزش - دیپلماسی پدیده جالب و جذابی است که می‌تواند ظرفیت‌های مهم ورزش را به کمک دیپلمات به خدمت صلح و همبستگی جهانی درآورد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دیپلماسی ورزشی که بخشی از آن را در قالب همین رقابت‌های دوستانه ورزشی میان دیپلمات‌ها شاهد هستیم قادر است ظرفیت‌های نهفته ورزش را در خدمت صلح، دوستی، همبستگی و توسعه جوامع بشری درآورد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه تصریح کرد: در کنار دستگاه‌ها و نهادهای مربوط به ورزش، از جمله وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک عهده دار امر مهم مدیریت دیپلماسی ورزشی هستیم.

موسوی افزود: از همه سفرا و دیپلمات‌های مقیم دعوت می‌کنم تا به فعال‌سازی هرچه بیشتر فعالیت‌های ورزش و کاربست بهتر ابزار دیپلماسی ورزشی همت گمارند و بیش از پیش زمینه را برای تعاملات ورزشی با دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی کنند.

هدف اصلی جام صلح و دوستی تقویت همکاری بین ملت‌ها است

موسوی همچنین در حاشیه دومین دوره مسابقات فوتسال جام صلح و دوستی (جام دیپلماتیک) در مجموعه ورزشی انقلاب تهران با ابراز خرسندی از برگزاری این دوره از مسابقات به استقبال خوب دیپلمات‌های مقیم و سازمان‌های بین‌المللی در تهران از این تورنومنت اشاره کرد و افزود: هدف اصلی مسابقات تقویت دوستی‌ها و همکاری بین کشورها و ملت‌ها است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه بخشی از دیپلماسی عمومی در کنار ارتباطات دیپلماسی ورزشی می‌تواند معنا پیدا کند، یادآور شد: البته دیپلمات‌ها در همه کشورها انسان‌های آرام و اتوکشیده هستند که شاید خیلی کارشان با جو ورزشگاه تناسب نداشته باشد، اما تلفیق و ورزش و دیپلماسی هم تا از نظر سیاسی و هم از نظر فردی، اجتماعی و فرهنگی، تحرکی به همه افراد بدهد و امید است زمینه‌ای برای ارتقای روابط دولت‌ها و ملت‌ها باشد.