رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور به ایرناگفت: نمایشگاه یاد شده مجموعهای از اسناد ارزشمند وبینظیر مرتبط با هشت سال جنگ تحمیلی است که در استانداری اصفهان به نمایش درآمده است.
مسعود کثیری افزود: این اسناد شامل گزارشهای لحظه به لحظه از زمان جنگ، درج نام و تعیین مسئولیت واگذارشده به افراد رزمنده، نقشههای اطلاع رسانی در مورد مسیرهایمحل نبرد مانند میدانهایمین، مکانهای حاوی سیم خاردار،عملیات فرماندهی، اعلام آماده باش، اعلام اعزام نیرو، آزادسازی خرمشهر و هویزه، آمار اسرای عراقی و سایر موارد مرتبط با جنگ است.
رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور با اشاره به این نکته که اسناد موجود در سازمان اسناد ملی شامل ۲ بخش دولتی و اهدایی است، افزود: اسناد بخش دولتی به وسیله مراکز دولتی و اشخاص حقوقی مانند آموزش و پرورش، استانداری، نیروی انتظامی، ارتش، جهاد سازندگی و ارگانهای ذی ربط گردآوری شده است.
وی خاطر نشان کرد: اسناد دولتی شامل گزارش جمع آوری شده در زمینه بمباران شهرهایی مانند اصفهان و اراک و به دنبال آن آمار مربوط به تلفات جانی و اقتصادی نظیر آمار شهیدان، جانبازان،اطفال یتیم و انهدام و خرابی خانهها و اماکن عمومی مانند مدارس، بیمارستانها، ادارات و آماده سازی امکانات ایمنی همچون نصب آژیر خطر در محلات و اطلاع رسانی، تأسیس پناهگاه در اماکن عمومی نظیر مدارس و بیمارستانها، جمع آوری و ارسال مایحتاج مصرفی شامل خوراک، دارو، پوشاک به جبهههای نبرد، اقدامات کمک رسانی دولتی و غیر دولتی در قالب نهادهای مردمی،تهیه اساسنامه بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس است.
نمایشگاه اسناد جنگ تا ۹مهر برپاست.
مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور، استانهای مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را پوشش میدهد.
حدود هفت میلیون برگ سند و مدرک تاریخی مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور نگاهداری میشود.
۶۰۲۲/ ۳۰۸۰