ورونیکا کراشنینیکووا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان اینکه حسن روحانی طرح امنیتی خلیج فارس را برای تامین آرامش این منطقه ارائه کرده است، اضافه کرد: این طرح بر همکاری همه کشورهای منطقه برای تامین امنیت و ثبات کشتیرانی و جلوگیری از تنش ارایه شده است.
عضو هیات رئیسه حزب حاکم روسیه واحد خاطرنشان کرد: روسیه با دقت اوضاع منطقه خلیج فارس را زیرنظر دارد و تحرکات برخی کشورها بویژه آمریکا در این منطقه را به زیان تمامی کشورها در این منطقه میداند.
نویسنده کتاب «آمریکا - روسیه: فرهنگ جنگ سرد، ناتو، افسانهها و واقعیت» همچنین گفت: هدف آمریکا بیثبات کردن خاورمیانه و خلیج فارس است و حمایت پنهان و حتی در مواردی آشکار با پوشش دفاع از دمکراسی از گروه های تروریستی فعال در منطقه این هدف واشنگتن را بخوبی نشان میدهد.
حسن روحانی رئیسجمهوری ایران روز چهارشنبه در صحن سازمان ملل متحد، از طرح «ابتکار صلح هرمز» یا «ائتلاف امید» رونمایی کرد که هدف آن، مشارکت کشورهای منطقه برای تامین امنیت خلیج فارس است.
نماینده مجلس اجتماعی روسیه خاطرنشان کرد: روسیه از این طرح حمایت میکند زیرا آن را در یک راستا با طرح امنیتی خود برای خلیج فارس میداند که یک ماه پیش به شورای امنیت معرفی شد.
وی افزود: اما متاسفانه آمریکا و برخی متحدانش از طرح امنیتی روسیه حمایت نمیکنند و این امر نشانگر تصمیم واشنگتن برای ادامه تنش در منطقه است.
مقام روس گفت: مهم ترین طرح آمریکا برای این منظور سیاه نمایی از ایران بویژه تکرار این ادعا است که ایرانی ها به دنبال دست یافتن به بمب اتمی هستند هر چند که گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی چیز دیگری میگوید و بر ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هسته ای ایران تاکید دارد.
کشورهای منطقه برای رسیدن به آرامش به طرح ایران بپیوندند
مقام روس معتقد است که رئیس جمهوری ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل همه کشورهای منطقه خلیج فارس را به دوستی دعوت کرد و پذیرفتن این دعوت می تواند سرآغازی برای همکاریهای امنیتی باشد و ثبات و آرامش را به خلیج فارس برگرداند.
وی ادامه داد: کشورهای منطقه بین مناقشه و دشمنی با دوستی و همکاری یکی را باید انتخاب کنند و در صورت کاهش تنشها دیگر مجبور به خرید تسلیحاتی هنگفت که بر اقتصاد آنها سنگینی میکند، نخواهند بود.
کراشنینیکووا گفت: اطلاعات و روند رویدادها نشان میدهد که در حال حاضر تنش ها تنها افزایش خواهند یافت زیرا آمریکا با کمک نیروهای سیاسی طرفدار خود در منطقه بر آن دامن میزند و اجاز نخواهد داد که منطقه روی آرامش ببیند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل که به ریاست سرگئی لاوروف در نیویورک برگزار شد، با تشریح ابتکار صلح هرمز (امید) بر ضرورت همکاری منطقهای برای صلح و ثبات خلیج فارس تاکید کرد و خواستار پیوستن کشورهای منطقه به آن شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در نشست "همکاری ملل متحد با سازمانهای منطقهای" که در شورای امنیت سازمان ملل برگزار شد، افزود: آقای روحانی در سخنانش ابتکار صلح هرمز (امید) را مطرح و از همه کشورهای منطقه دعوت کرد تا در این ابتکار حضور یابند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت پیشنهادی که فدراسیون روسیه در مورد سازوکار امنیتی در خلیج فارس ارائه کرده است، افزود: باید توضیح دهم که ابتکار امید بر اساس این واقعیت است که تمام کشورهای منطقه وظیفه دارند صلح، ثبات و شکوفایی در منطقه را تضمین کنند. آنها به همراه جامعه جهانی، منافع مشترکی در حفظ آزادی ناوبری و انتقال انرژی دارند.
یادآور میشود وضعیت خلیج فارس در دو ماه اخیر بر اثر چندین حادثه متشنج شده است، نخستین رویداد به حمله افراد ناشناس به چند نفتکش در خلیج فارس بر میگردد که هیچ کشور یا گروهی تاکنون مسئولیت آن را برعهده نگرفته است ضمن اینکه آمریکا که تحریمهای گسترده علیه ملت ایران به اجرا گذاشته است بدون ارایه هیچ مدرکی انگشت اتهام را به سمت ایران میگیرد و به همین بهانه بخشی از نیروهای نظامی خود را راهی منطقه کرده است.