تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰

تهران - ایرنا - «مایک پنس» معاون رییس جمهوری آمریکا که از مخالف به موافق انتشار نسخه مکتوب گفت وگوی تلفنی «دونالد ترامپ» با رییس جمهوری اوکراین تبدیل شد، اکنون در تکاپو است ما فوق خود را از هر خطایی مبرا سازد و او را از رسوایی استیضاح برهاند.

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» روز گذشته (جمعه) گزارش داد پنس به دلیل نگرانی از تبعات انتشار این نسخه، ابتدا توصیه کرده بود که از انتشار خلاصه مکالمه ترامپ خودداری شود اما بعدها از انتشار علنی آن حمایت کرد.

بر اساس این گزارش، پنس در جلسات محرمانه به ترامپ توصیه کرده بود که این نسخه را منتشر نکند.

کاخ سفید در نهایت این نسخه را روز پنجشنبه منتشر کرد زیرا ترامپ احساس می کرد که جمهوریخواهان در جلب حمایت افکار عمومی در رسانه ها شکست خورده اند.

متحدان ترامپ گفته اند ترامپ در این مکالمه تلفنی، هرگز درخواستی از رییس جمهوری اوکراین برای تحقیقات درباره بایدن به ازای وعده کمک به اوکراین نداشته است.

با وجود توصیه اولیه پنس، وی در نهایت با انتشار نسخه مکتوب این تماس تلفنی موافقت کرد و گفت این نسخه رییس جمهوری آمریکا را از استدلال های مطرح شده تبرئه می کند.

پنس روز چهارشنبه در مصاحبه با بخش تجاری شبکه خبری فاکس نیوز گفت: این خلاصه تماس نشان می دهد که تهدید رییس جمهور برای توقف کمک به اوکراین به ازای تحقیقات درباره «جو بایدن» نامزد انتخابات و معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و پسرش «هانتر» هرگز رخ نداده است.

وی گفت: رئیس جمهور مرتکب هیچ خطایی نشده است.

پنس توضیح داد که رئیس جمهور مکالماتی را با یک رهبر جهان داشته و با او درباره موضوعاتی صحبت کرده که برای برقراری روابط مستحکم با اوکراین مناسب بوده و چیزی بیش از این در میان نبوده است.

معاون ترامپ همچنین گفت: درست از روز بعد از انتخابات سال ۲۰۱۶ دموکرات ها تلاش کرده اند نتایج انتخابات را تغییر دهند اما موفق نشده اند.

دموکرات ها چنین استدلال می کنند که گزارش های رسانه ها نشان می دهد که اطلاع «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین از درخواست ترامپ به عنوان پیش شرطی برای کمک به این کشور نشان می دهد که رئیس جمهور آمریکا از قدرت خود در کاخ سفید برای فشار بر اوکراین برای دخالت در انتخابات سال ۲۰۲۰ سوءاستفاده کرده است.

خلاصه ای از تماس تلفنی ترامپ و رئیس جمهوری اوکراین که کاخ سفید روز پنجشنبه منتشر کرد تاثیر چندانی در جلوگیری از درخواست ها برای آغاز روند استیضاح رئیس جهور آمریکا نداشته است. این درخواست از هفته گذشته تاکنون افزایش یافته و حمایت «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا را جلب کرده است.

بر اساس اسناد موجود، ترامپ در گفت گوی تلفنی ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد) قبل از طرح درخواست از رئیس جمهوری اوکراین درباره بررسی اقدامات هانتر بایدن، موضوع کمک نظامی به این کشور را یادآوری کرده بود.

نانسی پلوسی روز پنجشنبه در بحبوحه پافشاری دموکرات ها به سوءاستفاده ترامپ از قدرت خود برای وادار کردن کی یف به دخالت در انتخابات ۲۰۲۰، از آغاز درخواست استیضاح علیه ترامپ خبر داد.

۱۰۷۱