کرج - ایرنا - بخشی از جمعیت ایثارگران هشت سال دفاع مقدس شامل جانبازان، آزادگان و سایر رزمندگان شاغل در برخی مراکز دولتی و خصوصی از جمله بانک های استان البرز می گویند که موضوع بازنشستگی به یک دغدغه اصلی برای آنان تبدیل شده است.

به گفته آنان، اگرچه طبق قانون، ایثارگران به ویژه جانبازان می‌توانند تا ۳۵ سال در محل خدمت خود ادامه کارو فعالیت دهند اما برخی بانک‌ها مانند بانک صادرات ایران، ملت ، تجارت و دیگر مراکز خصولتی از کنار این قوانین می‌گذرند و مطابق با سلیقه خود اقدام به بازنشستگی جانبازان در۳۰ سالگی خدمت می‌کنند.

بی توجهی به این موازین قانونی در شرایطی است که ایثارگران از توانایی لازم و روحیه بالا برای ادامه  کار و فعالیت برخوردار بوده و حتی تحصیلات و دانش خود را افزایش داده‌اند.

یکی از ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس بانک صادرات ایران به ایرنا گفت که به خاطر اجرایی نشدن قانون بازنشستگی ایثارگران به دیوان عدالت اداری شکایت برده‌ایم.

وی که خواست نامش ذکر نشود، افزود: طبق بررسی‌ها بیشترین مشکل  مربوط به ایثارگران بانک‌های خصولتی است چرا که این بانک ها پس از آنکه بخشی از سهام آنها واگذار شد اکنون برخی قوانین مربوط به  ایثارگران را نادیده می گیرند.

این ایثارگر و جانباز دفاع مقدس گفت که با اینکه قانون برای تمام دستگاه‌ها قانون یکسان است اما برخی بانک‌ها از اجرای آن چشم پوشی می‌کنند.

وی ادامه داد: ازآنجا که برخی از بانک‌های به اصطلاح خصولتی به هر بهانه‌ای حاضر به اجرای قوانین ایثارگری بویژه استمرار خدمت ایثارگران تا ۳۵سال نیستند، شنیده‌ها حاکی از آن است که خود آنها اقدام به بکارگیری کسانی نموده‌اند که علاوه بر بازنشسته بودن  دارای میانگین سنی بالای ۶۰سال می‌باشند که این موضوع نه تنها نقض قانون بلکه پایمال کردن حق وحقوق ایثارگران است.

یکی از رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس در بانک صادرات ایران می‌گوید: با اینکه زمان بازنشستگی برای ایثارگران در تمام دستگاه‌ها ۳۵ سال تعیین شده اما این بانک به قانون تمکین نکرده و راه خود را در پیش گرفته است.

وی ادامه داد :این روند سبب رنجش خاطر ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس شده و به خاطر این بی‌مهری‌ها،   بارها لب به گلایه گشوده‌ایم.

این جانباز دفاع مقدس بیان داشت: اکنون از طریق مراجع ذیصلاح در سطوح مختلف اداری و اجرایی کشور پیگیر این مطالبه بوده چرا که ایثارگران، کار و تلاش مضاعف را در شرایط کنونی کشور جزیی از وظایف ذاتی خود دانسته و باید پای کار باشند.

همچنین یکی دیگر از جانبازان شاغل در بانک ملت اظهار داشت :  بانک‌ها از بسیاری قوانین اداری و اجرایی کشور تبعیت می‌کنند اما در پاره‌ای موارد مانند تکریم ایثارگران طفره می‌روند.

وی ادامه داد: جامعه ایثارگران از رفتارها دوگانه در برخی بانک‌ها دچار آزردگی خاطر شده‌اند که به عنوان مثال به کارگیری برخی بازنشستگان در مسندهای بالای بانکی تحت عنوان استفاده از تجربه‌ها به یک رویه عادی تبدیل شده اما ایثارگران با تجربه باید از گردونه خدمت خارج شوند.

این رزمنده دفاع مقدس از نمایندگان مردم در مجلس و مسئولان اجرایی کشور خواست از حقوق ایثارگران و جانبازان در دستگاه‌های خصولتی حمایت کنند.

طبق آرای شماره‌های ۱۸۱۳ ـ ۱۸۱۴ مورخ ۱۳۹۷/۹/۱۳ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری کارکنانی که قبل از خصوصی شدن در بانک ملت شاغل بوده‌اند استحقاق دریافت فوق‌العاده ایثارگری را دارند.

در این احکام «باتوجه به ماده ۶۶ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۹۳ که در آن مقرر شده شرکتهای مشمول اصل چهل و چهارم قانون اساسی که واگذار شده و یا در حال واگذاری می‌باشند و یا در فهرست واگذاری قرار گرفته و یا می‌گیرند موظفند برای ایثارگران شاغل در زمان واگذاری از قوانین و مقررات مربوط به ایثارگران تبعیت نمایند و گزارش عملکرد سازمان خصوصی‌سازی از میزان سهام واگذار شده بانک ملت طی سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ موید آن است که بانک مذکور در تاریخ لازم‌الاجرا شدن فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری (۱۳۸۸/۱/۱) دولتی بوده است، بنابراین کارکنان رسمی و پیمانی آن بانک که قبل از تاریخ واگذاری و غیردولتی شدن در بانک ملت شاغل بوده‌اند، به موجب ماده ۶۶ قانون یاد شده استحقاق دارند فوق‌العاده ایثارگری موضوع بند ۲ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری را دریافت کنند...»

محمد جواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی می‌گوید: طبق قانون ایثارگرانی که  دارای ۳۰ سال سابقه کار هستند می‌توانند به اختیار پنج سال دیگر به فعالیت کاری ادامه دهند.

نماینده مردم کرج ، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی  ادامه داد : در قانون ایثارگران پنج سال موقعیتی ایجاد کرده که با اجبار در پایان ۳۰ سال خدمت  بازنشسته نشوند  که البته برخی به لحاظ مشکلات جسمی تقاضا دارند که زودتر بازنشسته شوند.

کولیوند تاکید کرد که تمام دستگاه‌های دولتی و نیمه دولتی و بانک‌های خصولتی مشمول این قانون هستند.

وی اظهار داشت : اگر دستگاهی به اجبار  فرد ایثارگری پس از ۳۰ سال بازنشسته کندآن فرد می تواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند.

محمود رسولخانی مسئول امور ایثارگران بانک صادرات ایران می‌گوید که بخش عمده سهام این بانک به بخش خصوصی واگذار شده و بانک‌هایی که خصوصی سازی شده به تناسب ظرفیت خود تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی افزود: تلاش می‌شود ایثارگرانی که بالای مدرک تحصیلی لیسانس هستند در این مجموعه از خدمات پس از ۳۰ سالگی آنان استفاده شود.

رسولخانی گفت: تعدادی از ایثارگران این بانک که ۳۰ سال خدمت را به پایان رسانده‌اند دوباره دعوت به کار شده‌اند.

وی در عین حال تاکید کرد که باید ایثارگران فرصت را به جوانان بدهند تا افراد بیکار وارد عرصه فعالیت شوند.

مسئول امور ایثارگران بانک صادرات ایران اظهار داشت: امسال ۱۷۰ تن از فرزندان شهدا در این بانک از طریق آزمون جذب شده‌اند و تلاش داریم در این بخش خدمات بیشتری به ایثارگران ارائه دهیم.

رسولخانی گفت : ایثارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند در صورت توان کاری و شرایط لازم می‌توانند با مسئولان بانک صادرات برای ادامه فعالیت پنج ساله مکاتبه کنند.

سلمان رستمیان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در این زمینه می گوید: دستگاه‌های اجرایی باید حقوق ایثارگران را محترم بشمارند.

وی اظهار داشت: ایثارگرانی که با مشکل ادامه خدمت یا مسائل دیگری مواجه هستند می‌توانند به بنیاد شهید استان مراجعه کرده  تا با دستگاه‌های مختلف در خصوص مشکلات آنها مکاتبه شود.

رستمیان گفت: انتظار می رود بانک‌های عامل حقوق ایثارگران را در زمینه بازنشستگی محترم بشمارند و ایثارگرانی که توانایی ادامه کار دارند از ظرفیت آنان تا ۳۵ سالگی خدمت استفاده شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران البرز افزود: ما در این زمینه با بانک های عامل مکاتبه خواهیم کرد.

۷۴۱۰/ ۶۱۵۵