شاهرود - ایرنا - گازرسانی به روستای تاش شاهرود یکی از خواسته های اصلی مردم این روستاست، اما انجام این کار در گرو آزادسازی راه دسترسی است .

روستای تاش به ۲ بخش علیا و سفلی تقسیم شده ،حدود ۶۵۰ تن جمعیت دایمی داشته و زمستان های بسیار سرد همراه با برف و بوران های شدید را تجربه می کند.

به گفته اهالی این منطقه ، رفت و آمد کامیون هایی که بار معدن را از ارتفاعات تاش تا کارخانه آلومینای جاجرم منتقل می کنند سد راه گازرسانی به این روستا شده است.

زمستان های بسیار سرد این روستاهای کوهستانی و گازرسانی نشدن آن ها موجب می شود جمعیت روستا در فصل زمستان کاهش چشمگیری داشته باشد.

این منطقه معدن های مختلفی مانند سنگ بوکسیت که در تهیه آلومینیوم استفاده می شود، چهار معدن زغال سنگ ، معدن سرب، روی و معدن مواد پودر شوینده دارد. 

مدیر مهندسی شرکت گاز استان سمنان، شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه گاز رسانی روستای تاش باید تا کنون انجام می شد، افزود: به دلیل وجود مشکلاتی در راه دسترسی به این روستا از حدود یک سال پیشکار گازرسانی با تاخیر مواجه شده است. 

علیرضا اعوانی تصریح کرد: اگر اداره راه و ترابری و شرکت آلومینا که مسئولیت آن جاده را بر عهده دارند مسیر را برای گازرسانی آزاد کنند در اولین فرصت گاز رسانی تاش انجام خواهد شد.

وی گازرسانی به روستاها را یکی از اولویت های این شرکت عنوان کرد و گفت: گازرسانی چهار روستای طزره، درخانیاب،  مهماندویه و قلعه بالا با حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار انجام شد.

مدیر مهندسی شرکت گاز استان سمنان، خاطر نشان کرد: برنامه ریزی شده با اجرای طرح های در دست اقدام تا پایان سال ۹۸ ضریب نفوذ گاز در روستاهای استان به حدود  ۹۰  درصد برسد.

اعوانی وضعیت گازرسانی به روستاهای استان را مطلوب عنوان کرد و ادامه داد: با وجود پراکندگی جمعیت در سطح استان، ضریب نفوذ گاز در روستاهای استان به مراتب بالاتر از میانگین کشوری است.

روستای تاش به دو منطقه علیا و سفلی تقسیم می شود و در تقسیم بندی ها هر کدام یک روستای مستقل به حساب می آیند. 

جمعیت این ۲ روستا حدود ۶۵۰ تن است اما در بهار و تابستان و با آغاز کار باغداری و کشاورزی این تعداد ۲/۵ برابر افزایش پیدا می کند.

روستاهای تاش علیا و سفلی در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شاهرود در رشته کوه های البرز و راه شاهرود-شاهکوه-گرگان 'توسکستان' قرار گرفته وارتفاع آن ها از سطح دریا ۲هزارو ۵۰۰متر است. 

تاش مناطق گردشگری وتفریحی متعددی هم دارد که برخی از آن ها شهرت کشوری دارند.
 قله چهار هزار متری شاهوار ،بلند ترین قله استان سمنان و بیست وچهارمین قله مرتفع ایران ، پیر میشی، پیر دیاری ، مسجد سه طبقه و حمام قدیمی روستای تاش علیا ، تپه باستانی روبروی روستا و رودخانه ای که از میان روستا می گذرد از جاذبه های طبیعی و تاریخی تاش هستند. 

منطقه خوش آب و هوای مرغزار، پیست چالچالیان که در زمستان گردشگران زیادی را به خود جلب می کند و چشمه هفت رنگ که از نوع چشمه های گوگردی است ، از دیگر جاذبه های تاش به شمار می رود. 

دامداری هم در این منطقه رونق دارد که مهم ترین محصول این بخش هم ، گوشت، شیر، پنیر ، ماست، دوغ، کشک ، روغن حیوانی و پشم است و محصولات کشاورزی این روستا را سیب زمینی، گندم، جو، یونجه،باقلا، حبوبات و سیفی و محصولات باغی آن را هم زردآلو، سیب درختی،هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو، گلابی، گردو،آلو و دیگر محصولات تشکیل می دهند. 

تولید صنایع دستی در تاش دیرینه است، گلیم، جاجیم، کلاه و جوراب پشمی، ساق پیچ ،طاق پوش ، نمد ، نمد چوقا ، خورجین ،گلدوزی، چادر شب(چادرشو)،تخم طوره،انبان آرد،دوش دره ، چوقا طوره و کمربند پشمی نمونه هایی از تولیدات دستی مردم این منطقه است. 

پوشش گیاهی متنوع روستای تاش هم شامل درختان اورس(خرم) ، سپیدار ،بید، تال بید، جودانه، تسی دازه ، میش دازه، زرشک، ازو(گله)، متکا ، اوشتولغاز ،اسب دم، مارمبو، سرجارو، گل بابونه، بیدچر، آویشن،گل گاو زبان، پونه(پوتنک)، نعنا،قیاق، اسفند،شین گذرو، کاردی ، پاکلاغ، شنگی،اوپنیرو ، کومانی، تقور، بزریش،مرچا و دیگر نمونه های گیاهی و درختی است.

۷۳۵۹/۶۱۶۷