"غلامحسین دهقانی" در "کنفرانس سران توسعه پایدار" که در همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، افزود: فرآیند مذاکره سند توسعه پایدار با شعار معروف و جذاب "همه فراگیری" و اینکه هیچ فرد و کشوری از حوزه شمول آن خارج نماند شناخته شد.
وی ادامه داد: امروز اجازه دهید ارزیابی خود در خصوص رویکرد اولیه جمهوری اسلامی ایران نسبت به این سند و موضوع " قابلیت اجرای" آن در بستر واقعیات و شرایط عینی جاری در روابط بین المللی بویژه با عنایت به مولفه "همه فراگیری" آن را با شما به اشتراک بگذارم.
معاون وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران مشتاقانه تلاش کرد عصاره اهداف زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی چندین دهه اخیر سازمان ملل را دنبال و دستاوردهای بین المللی شناخته شده ای را به نام خود ثبت کند.
دهقانی با بیان اینکه "ایران درارتباط با تغییر اقلیم، به سمت کاهش چهار درصد کاهش گازهای گلخانهای خود حرکت کرد، یادآور شد: در حوزه بهداشت عمومی رکورد ثابت شده بین المللی دارد. درحوزه آموزش، ایران در آستانه ریشه کنی نهایی بی سوادی است و تحصیل رایگان عمومی را به فرزندان خود هدیه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص آسیب پذیرترین اقشار جامعه، ایران بر پایه سند تحول آموزشی و تکیه بر سیاستهای عمومی مصوب رهبرمعظم انقلاب، به ارائه آموزش موثر و کاربردی به اقشارمحروم، کم بهره، روستایی، عشایری و همینطورافرادی که در زندان به سر میبرند پرداخته و با بازخوردهای بسیار امیدوارکننده، هدف توسعه متوازن اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی کشور را دنبال میکند.
معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ایران با وجود نیل به دستاوردهایی که در سطح بین المللی مورد شناسایی قرار گرفته است، به دلیل اعمال اقدامات غیرقانونی و نامشروع یکجانبه و قهرآمیز ایالات متحده، در کنار دیگر کشورهایی که در معرض تحریمهای غیر انسانی یکجانبه قرار گرفته اند، با معضل "عدم قابلیت اجرای" این مورد اقبال ترین سند بین المللی دوره حاضر قرار گرفته است.
دهقانی تاکید کرد: به راستی چه کسی قادر است با نقش امروز ایالات متحده آمریکا، از همه فراگیری این سند و پایداری آن سخن به میان آورد. این اقدامات، مردود بودن یکجانبه گرایی، غیرانسانی بودن آن و نیاز مبرم به اجرای اهداف توسعه پایدار از طریق بسط چندجانبه گرایی را به وجدان جامعه بین المللی یادآور ی می کند.