رئیس گروه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: این مراکز شامل اقامتگاه بومگردی بهنشین و محتشمی آبخپخش، آهید کنگان، نصوری سیراف، قراولخانه دشتی و پیسوی بندر رستمی است که هر کدام از آنها با معماری، غذا و آئینهای بومی محلی خاص مناطق خود پذیرای گردشگران داخلی و خارجی هستند.
رضوان حیدری روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا هدف از برپایی اقامتگاههای بومگردی را توسعه زیرساختهای گردشگری استان و تحقق طرح بوشهر توریسم ۲۰۲۲ عنوان کرد.
وی بیان کرد: در چند سال گذشته با رونق اقامتگاههای بومگردی نوع دیگری از گردشگری در استان بوشهر گسترش یافته و آن حضور توریست ها در روستاهاست.
رئیس گروه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اضافه کرد: این اقامتگاهها تاثیری مهم در آشنایی گردشگران سایر نقاطق کشور و جهان با فرهنگ و آداب و رسوم روستانشینان این استان دارد.
حیدری یادآور شد: روستاهای استان بوشهر دارای فرهنگ غنی و محصولات با ارزش صنایع دستی شامل گلیم، صدف، حصیربافی، فرش و جاجیم هستند که اقامتگاههای بومگردی میتوانند نقشی مهم در رونق اقتصادی روستاهای این استان داشته باشند.
وی بیان کرد: هرچند بومگردی به عنوان صنعتی جدید در کشور چندسالی است که مطرح شده اما در همین مدت با تسهیلات کم بهرهای که دولت به روستانشیان پرداخت میکند این صنعت در روستاهای استان بوشهر بخوبی رونق یافته است.
رئیس گروه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر ادامه داد: باید تلاش شود این اقامتگاهها آسیبی به زندگی اصیل و سنتی روستانشینان استان وارد نکند و آداب و رسوم غنی این مردمان همچنان حفظ شود.
حیدری با اشاره به اینکه اقامتگاهها فرصت خوبی برای معرفی آیینها و سنن گذشتگان هر منطقه بدون واسطه به گردشگران و معرفی جاذبههای بومی مناطق مختلف است افزود: به همین مناسبت و با توجه به قرار گرفتن در ماه محرم و صفرآیین شروهخوانی و سوگواری در اقامتگاه بومگردی سرای فایز برگزار میشود که یکی از برنامه های پرمخاطب استان بوشهر است.
وی گفت: رونق صنعت گردشگری میتواند تاثیر بسزایی در اقتصاد و فرهنگ داشته باشد و در این بخش در کشور و استان بوشهر برای سرمایهگذاری فرصتهای بسیاری وجود دارد که با معرفی آنها و حمایت از بخش خصوصی برای رونق صنعت گردشگری گامهای بلندی برداشته خواهد شد.
حیدری ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی خاص استان بوشهر بویژه در نیمه دوم سال و استقبال پرشور مردم اقصی نقاط کشور از این استان تاکنون ۳۷ اقامتگاه بومگری راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: همچنین به مناسبت هفته گردشگری موزه ها و اماکن تاریخی بوشهر بصورت نیم بها پذیرای علاقمندان هستند و برخی از رستورانهای بین راهی با تخفیف ۲۰ درصدی از گردشگران پذیرایی میکنند.
حیدری اظهارداشت: امسال روز جهانی گردشگری با عنوان آموزش، مهارت و اشتغال نامگذاری شده که مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر برای هرکدام از این مؤلفهها برنامههای مختلفی از جمله برپایی کارگاه آموزشی و آشنایی با صنعت گردشگری در برخی مدرسههای استان، بازدید دانشآموزان از هتلها و تاسیسات گردشگری با هدف آشنایی بیشتر آنان با این حوزه انجام میشود.
وی یادآور شد : از دیگر برنامههایی که برای این هفته در نظر گرفته شده دوره آموزش عکاسی برای بخش خصوصی و فعال در حوزه گردشگری است که خروجی این کلاسها به معرفی جاذبههای گردشگری و تاریخی استان از طریق قاب دوربین و تصاویر ثبت شده توسط شرکتکنندگان حاضر در این دوره انجام میشود.
رئیس گروه گردشگری استان بوشهر گفت: برگزاری رقابتهای فوتسال آقایان، دارت بانوان و تقدیر از فعالان حوزه گردشگری از دیگر برنامههای شاخص این هفته است که بابرنامهریزی قبلی در حال برگزاری است.
۶۰۴۷/۶۰۴۳