بیرجند - ایرنا - ۶۲۴ هکتار سامانه آبیاری نوین در سال آبی گذشته (۹۸ - ۹۷) با اعتبارات دولتی و خودیاری مردم در شهرستان درمیان اجرا شده است.

یک سال آبی در ایران از اول مهر شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: از این مقدار ۴۱۰ هکتار آبیاری کم فشار و ۲۱۴ هکتار آبیاری تحت فشار است.

وحید ضیائیان احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین از سال ۱۳۸۷ تاکنون در این شهرستان ۲ هزار و ۱۲۰ هکتار سامانه آبیاری نوین اجرا شده‌ که از این مقدار یک هزار و ۱۰۰ هکتار آبیاری کم فشار و یک هزار و ۲۰ هکتار آبیاری تحت فشار  است.

وی اظهار داشت: مطالعات اولیه اجرای سامانه‌های آبیاری نوین در سطح یک هزار و ۸۵۳ هکتار در شهرستان درمیان با اعتبار دولتی ۳۶۵ میلیون تومان انجام شده و در اولویت تامین اعتبار برای اجرای طرح قرار گرفته است.

وی گفت: تاکنون در ۵۰ درصد اراضی شهرستان درمیان مطالعات و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: خشکسالی‌های چندین ساله باعث کاهش منابع آبی شده و در این شرایط تنها راه حفظ تولید و حتی توسعه آن افزایش راندمان آب با اجرای روش‌های نوین آبیاری است.

وی بیان گفت: بیشترین اعتبار موردنیاز برای اجرای این سامانه‌ها به صورت تسهیلات یارانه‌ای بلاعوض توسط دولت در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد.

وی افزود: آخرین مبلغ ابلاغی این یارانه‌ها به ازای هر هکتار آبیاری کم فشار پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و هر هکتار آبیاری تحت فشار ۱۳ میلیون تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان اظهار داشت: اجرای طرح‌های آبیاری نوین باعث کاهش شدید هدررفت آب در بخش کشاورزی می‌شود و در مجموع به صورت میانگین راندمان آب در آبیاری تحت فشار ۹۰ درصد و آبیاری کم فشار ۷۰ درصد است.

وی گفت: با توجه به ۲ دهه خشکسالی‌ و کمبود آب در چند سال اخیر کشاورزان بیشتر به سمت اجرای سامانه‌های آبیاری نوین سوق داده شده‌اند.

استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و درمیان در ۱۱۰ کیلومتری بیرجند است.

سطح زیرکشت زراعی و باغی شهرستان درمیان هفت هزار و ۴۷ هکتار است و سالانه ۲۲ هزار و ۳۲۸ تن انواع محصول در این شهرستان مرزی برداشت می‌شود.

۷۵۵۶*۳۰۲۸