مجید آنجفی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: میزان ناخالصی های گندم برداشت شده استان مرکزی در سال جاری با کنترل و نظارت بر عملکرد، نوسازی ناوگان مکانیزه استان از جمله جذب ۷۰ دستگاه کمباین جدید از محل تسهیلات توسعه مکانیزاسیون و اعتبارات اشتغال روستایی، یک واحد نسبت به سال زراعی گذشته کاهش یافته است.
افت خالص به میزان گندم های شکسته و چروکیده و افت ناخالص به میزان کاه، کله و سنگ ریزه های موجود در این محصول گفته می شود.
وی با یادآوری حفظ و تکرار تولید محصول گندم سال گذشته در سال جاری ادامه داد: ۳۰۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان مرکزی از ابتدای خرید تضمینی این محصول تا کنون از گندمکاران استان خریداری شده و پیش بینی می شود این مقدار تاپایان فصل خرید، همانند سال گذشته به ۳۱۹ هزار تن افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بیماری های گیاهی به ویژه سن زدگی گندم تولیدی استان برای دومین سال متوالی در سطح ۱۶۰ هزار هکتار از مزارع حدود یک درصد نگه داشته شد که این تولیدات باکیفیت ترین تولید کشور به شمار می رود .
آنجفی از تسویه طلب گندمکاران استان مرکزی در سال جاری خبر داد و گفت: پنج هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال از طلب گندمکاران این استان تا کنون پرداخت شد که این مهم یک ماه زودتر از مدت مشابه سال گذشته انجام شده است.
وی ادامه داد: ۴۰۰ هزار تن گندم امسال در استان مرکزی تولید شد که این مهم با تلاش کشاورزان گندمکار ، بهره وری از منابع تولید از جمله آب و خاک، بکارگیری توصیه کارشناسان سازمان جهادکشاورزی، بهره گیری از بذرهای اصلاح شده و مقاوم به آفات ، بیماری ها و تنش خشکی به دست آمده است.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
۱۹۵۵/6912