براساس این گزارش، "ماریکسی مرکادو" سخنگوی صندوق اضطراری بین المللی کودکان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی در ژنو اعلام کرد سیل های ویرانگر که منشاء آن تغییرات آب و هوایی و دست اندازی در محیط زیست توسط بشر است، موجب شد تا کنون جان تقریبا 123 هزار کودک در این نقطه از جهان در غرب آفریقا با خطر جدی مواجه شود.
وی ضمن تاکید بر اقدامات پیشگیرانه بلند مدت اجرای سیاست های حفظ محیط زیست در سطح بین المللی و در سطح ملی در نیجر، اظهار داشت که چنانچه جامعه جهانی اقدامی جدی برای این دسته از کودکان بسیار آسیب پذیر صورت ندهد آمار این قبیل قربانیان معصوم در نیجر و حتی در سراسر جهان هر روز بیشتر و بیشتر خواهد شد.
مرکادو از انجام برخی امدادرسانی های بین المللی برای نجات جان کودکان در خانواده های متاثر از بلایای طبیعی از جمله سیل در نیجر و برخی کشورهای آفریقایی خبر داد و گفت: اگرچه برخی کمک های بشردوستانه امداد و نجات و کمک های اضطراری تغذیه ای به این دسته از سیل زدگان رسیده است، اما با توجه به پیش بینی ها جوی ناشی از تغییرات اقلیمی در سطح جهان و به ویژه در قاره آفریقا، این دست کمک های امداد و نجات چندان موثر نخواهد بود و فقط گوشه ای از بحران را برطرف خواهد کرد، بنابراین حل زیربنایی چنین بحران های بین المللی نیازمند عزم جدی همه کشورها برای اجرای سیاست های اقلیمی و کنوانسیون های بین المللی مرتبط به آن است.
براساس این گزارش، در ماه اوت گذشته (خانم) هنریتا فور، مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد شدید از وضعیت امنیت کودکان در نقاط مختلف جهان به ویژه در مناطق مورد مناقشه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: علاوه بر بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله، امروزه شاهد کشتار و دیگر اقدامات خشونت آمیز علیه کودکان در این بخش از جهان نیز هستیم.
وی با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر خشونتها علیه کودکان در این منطقه از جهان تلفات وحشتناکی بر جای گذاشته است، گفت: به غیر از کودکان قربانی جنگ در سومالی، یمن، لیبی، آفریقای مرکزی، سرزمین های اشغالی، نیجر و نیجریه،خشونتهای شدید در سوریه فقط در سال جاری میلادی (2019) منجر به کشته و زخمی شدن 359 کودک شده است.
خانم فور گفت: "آنهایی که مرتکب این خشونتها میشوند در قبال کودکان قصور کرده و تعهداتشان را نسبت به قوانین بینالمللی مبنی بر دور نگه داشتن این کودکان از آسیب را به هیچ عنوان رعایت نمیکنند. این امر بسیار مایه تأسف بوده و یک اقدام ظالمانه آشکار است".