قم – ایرنا – محفل خاطره گویی «نماز در جبهه» با حضور رزمندگان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس روز یکشنبه در سالن همایش های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در این محفل با اشاره به اهمیت موضوع نماز در دفاع مقدس گفت: توجه به نماز در دوران دفاع مقدس توجه خاص و ویژه ای است که الگوگرفته از نهضت عاشوراست.

سید موسوی حسینی کاشانی تاکید کرد: اقامه نماز توسط رزمندگان دفاع مقدس در خط مقدم جبهه، الگوبرداری از اباعبدالله(ع) است که با پریای نمازهای عاشقانه و عارفانه جلوه های زیبایی از دلدادگی با معبود را رقم زدند.

وی ادامه داد: همانگونه که در کربلا اباعبدالله(ع) نماز جماعت را در همان میدان جنگ برپا کردند رزمندگان نیز در طول دفاع مقدس با تاسی به سرور و سالار شهیدان، نماز را در زیر گلوله ها اقامه میکردند.

فرمانده اطلاعات و عملیات لشکر ۱۷ علی بن ابی‌طالب(ع) در دوران دفاع مقدس، ارتباط شهدا هنگام نماز را بسیار عاشقانه و عارفانه دانست و گفت: در سختترین شرایط جنگ، اقامه نماز به تاخیر نمی افتاد و رزمندگان نسبت به اقامه نماز بسیار مقید بودند.

محمود پاک نژاد، با بیان اینکه همه حماسه ها و شجاعت های رزمندگان دفاع مقدس الگوگرفته از اباعبدالله(ع) بود، گفت: چیزی که معادلات جنگ را به نفع رزمندگان اسلام در دفاع مقدس تغییر می داد، توکل فوق العاده رزمندگان به خداوند و توسل آنها به اهل بیت(ع) بود.

مهدی کربلایی از فرماندهان و رزمندگاه سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس نیز در این محفل گفت: دفاع مقدس سبکی از زندگی را به نمایش درآورد که خروجی آن اوج گرفتن به قله های رفیع معنویت، اخلاق و ایثار بود.

وی  با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس سنگرهای محراب عبادت بود گفت: عظمت روحی امام(ره) به واسطه معنویت، توکل و توسل بود که بزرگی و عظمت امام(ره) در رزمندگان نیز متجلی شد.

وی با انتقاد از تلاش برای برخی انحراف ها در دفاع مقدس گفت: برخلاف آنچه که گفته می شود، دفاع مقدس در عرض کربلا نیست بلکه در طول نهضت عاشورا بود و به همین دلیل با گذشت چند دهه همچنان زنده مانده است.

علی بابکی، از رزمندگان و جانبازان دفاع مقدس، هشت سال دفاع مقدس را یادآور خاطرات و ایثارگری جانبازان و شهدا دانست و گفت: رزمندگان در جبهه ها به نماز اول وقت اهمیت بسیاری قائل بودند و این موجب شد تا رزمندگان مراتب بالای معنویت را طی کنند.

با بیان اینکه نمازشب رزمندگان جلوه هایی عمیق از ارتباط عاشقانه و عارفانه با خدا بود اظهار داشت: رزمندگان در مکتب اباعبدالله(س) درس آموخته بودند و آزادگی، ایثار، از خود گذشتگی، انسانیت، عزت و معنویت را در عالی ترین شکل آن به نمایش درآوردند.

وی ادامه داد: ۴۱ کشور دنیا رژیم بعث عراق را علیه ایران اسلامی حمایت و پشتیبانی می کردند ولی رزمندگان اسلام با عشق به اهل بیت(ع) و با دست خالی، دشمن تا بن دندان مسلح را به زانو درآوردند.

این رزمند دفاع مقدس ادادمه داد: توجه به اقامه نماز اول وقت، تلاوت قرآن و احترام به والدین از جمله ویژگی های مشترک و ممتاز رزمندگان بود که باید این ویژگی های ممتاز توسط جوانان، نوجوانان و نسل های آینده الگوبرداری شود.

در این همایش که با حضور یادگاران هشت سال دفاع مقدس برگزار شد، دارای بخش های مختلف از جمله شعرخوانی و روایت منظوم توسط کودک خردسال، روایتگری و خاطره گویی جانبار سرافراز علی بابکی، شعرخوانی مریم جمال پیرامون شهدای منا و همچنین اجرای گروه سرود حضرت معصومه(س) بود.

رونمایی از کتاب، «برای هم حجره ای ام» خاطرات ۳۱۳ شهید روحانی و همچنین تقدیر از خانواده شهید جواد دل آذر که در هنگامه اقامه نماز به شهادت رسید، از دیگر بخش های این محفل بود.

۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/