علیرضا صادق آبادی روز یکشنبه در جلسه هم اندیشی کارگزاران بورس انرژی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان این مطلب ادامه داد: ارزش معاملات فرآوردههای نفتی در بورس انرژی ۵ هزار میلیارد تومان بوده و این در شرایطی است که در ماه های اول، عرضهها کوچک بود و فقط حدود ۴ هزار میلیارد تومان مربوط به ماه پیش است.
وی با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیون دلار فروش فرآورده در بورس انرژی انجام شده است، افزود: بورس انرژی ظرفیت عرضه سه میلیون تن فرآورده را در ماه دارد و با در نظر گرفتن میانگین قیمت ۵۰۰ دلاری برای هر تن، حکایت از بازاری با ارزش ۱.۵میلیارد دلار دارد.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: چشم انداز بازار ۱.۵ میلیارد دلاری بین پالایش و پخش و بورس انرژی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران با ظرفیت تولید روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین در رتبه اول در بین کشورهای منطقه و اوپک قرار دارد، گفت: در نفت گاز نیز ظرفیت تولید ۱۲۵ میلیون لیتر در روز وجود دارد که اگر چه از تولید عربستان کمتر است اما به دلیل مصرف پایینتر ایران، ظرفیت بالای صادراتی این فرآورده وجود دارد.
صادق آبادی با بیان اینکه زمانی که عرضه فرآورده پیوسته باشد می توان برنامه بلند مدت داشت، ادامه داد: تقریبا همه عرضه فرآورده های نفتی در بورس انرژی موفق بوده که مهمترین دلیل آن اطمینان مشتریان به استمرار آن است.
وی افزود: مشتریان می دانند که عرضه ها اتفاقی نیست و حتی توانایی افزایش عرضه را نیز داریم.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، در تلاشیم تا خوراک صنایع داخلی و ایجاد فضای رقابتی در بورس انرژی انجام شود.
وی عامل دیگر موفقیت عرضه ها را کم نوسان بودن قیمت ها عنوان کرد و گفت: سعی بر این بود تا نوسان زیاد در قیمت ایجاد نشده و قیمت ها با ثبات باشد و با همین ثبات قیمت و عرضه مستمر توانستیم در دو ماه به این حجم از عرضه در بورس انرژی برسیم.