بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: این استان ۱۵ مهر ماه جاری میزبان همایش ملی روز روستا و عشایر است که در این مراسم تفاهم‌نامه‌هایی با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزرا و روسای سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور برای پیشرفت و توسعه شتابنده در مناطق محروم استان امضا خواهد شد.

محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در آیین افتتاح سراسری ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه زودبازده و عام‌المنفعه در کشور از طرح بزرگ خدمت‌رسانی همزمان ۴۰ هزار پروژه که با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین در خراسان جنوبی برگزار شد افزود: همایش ملی روز روستا و عشایر با حضور بیش از ۵۰ مسئول از وزارتخانه و دستگاه‌های متولی توسعه روستا برای نخستین بار در خراسان جنوبی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین چالش‌ها در استان موضوع آبرسانی به مناطق روستایی است که اکنون حدود ۵۰۰ روستا با تانکر سیار آبرسانی می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: برای تکمیل مجتمع‌های آبرسانی استان که حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اعتبارات قابل توجهی نیاز است که بیش از ۱۰ سال نیز زمان می‌برد.

وی اضافه کرد: براساس تفاهم‌نامه‌ای که ۱۵ مهر با حضور معاون اول رئیس جمهوری امضا می‌شود تا پایان دولت دوزادهم تمامی مجتمع‌ها با اعتبار چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری خواهد رسید که تحول عظیمی در جهت محرومیت‌زدایی است.

معتمدیان گفت: برای تکمیل پوشش‌های مخابراتی، جاده‌ای، تلفن همراه و اینترنت پرسرعت از طریق وزارت ارتباطات نیز برنامه‌ای دو ساله دنبال خواهد شد.

وی افزود: یکی از برنامه‌هایی که نخستین بار به عنوان پایلوت کشور ۱۵ مهرماه در استان انجام خواهد شد زیرپوشش بیمه قرار دادن سرپرست خانوارهای روستایی است که از مزایای بیمه بازنشستگی برخوردار خواهند شد.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: براساس این تفاهم نامه دوسوم از هزینه‌های بیمه‌ای توسط دولت و یک سوم توسط مردم پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال یکی از دغدغه‌های جدی استان است گفت: براساس تفاهم‌نامه‌ دیگری که منعقد خواهد شد در برنامه دو ساله یک هزار هکتار کشت گلخانه‌ای در خراسان جنوبی ایجاد خواهد شد.

معتمدیان تاکید کرد: ۱۵ مهر در چهار شهرستان مرزی و محروم چهار توافق‌نامه منعقد خواهد شد که در قالب آن مسئولیت خدمت‌رسانی به شهرستان مرزی درمیان را بنیاد مستضعفان برعهده خواهد گرفت.

وی افزود: رئیس کمیته امداد نیز قول مساعد داد به عنوان معین شهرستان مرزی سربیشه نسبت به ارایه خدمات اقدام کنند و درخواست داریم سازمان بسیج مستضعفین شهرستان مرزی زیرکوه را به عنوان معین خدمتگزاری انتخاب کند.

معتمدیان گفت: خراسان جنوبی یکی از استان‌های تازه تاسیس است و به دلیل خشکسالی‌های ۲۰ سال گذشته و سایر عوامل دیگر شاهد مهاجرت بی‌رویه مردم از مناطق روستایی به شهرها و تخلیه روستاها بودیم که مشکلاتی را برای استان و مردم ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: این موضوع در سال‌های اخیر مورد توجه همه ارکان نظام، دولت و نهادهای حاکمیتی قرار گرفته است.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه حضور دستگاه‌های خدمت‌رسان در مناطق محروم استان در سال‌های اخیر چشمگیر بوده است اظهار داشت: این دستگاه‌ها در جهت کمک به معیشت مردم و تکمیل زیرساخت‌ها خدمات ارزشمند و قابل توجهی داشته‌اند.

وی بیان کرد: حضور سپاه پاسداران، قرارگاه‌های بسیج سازندگی، پیشرفت و آبادانی، قرارگاه خاتم، قرارگاه محرومیت‌زدایی و سایر نهادها منشا خدمات ارزشمندی در بخش‌های مختلف از جمله کمک به توسعه و پیشرفت روستاها در حوزه عمرانی و زیرساختی و مباحث اجتماعی بوده است.

معتمدیان گفت: امسال بیش از ۳۰۰ گروه جهادی در اقصی نقاط استان حضور پیدا کردند همچنین دستگاه‌های مختلف از قبیل کمیته امداد، بنیاد برکت، بنیاد علوی و آستان قدس رضوی نیز مقتدرانه و شبانه‌روزی در کنار مردم مناطق مختلف استان حضور داشتند.

وی با اشاره به راه‌اندازی ستاد محرومیت‌زدایی در استان گفت: از این طریق به دنبال همکاری و هم‌افزایی هستیم تا بتوان خدمات بیشتری به مردم مناطق محروم و کمتر برخوردار ارایه داد.

وی تصریح کرد: با استفاده از مدل‌های توسعه‌ای که در بخش‌های مختلف کشور از جمله دستگاه‌های خدمات‌رسان وجود دارد مدل بومی طراحی شد که از این طریق علاوه بر تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز و فعالیت‌های عمرانی در روستاها، بتوان در اشتغال به عنوان مهمترین مساله در این مناطق قدم‌های بلندی برداریم.

وی وجود همدلی بین دستگاه‌های اجرایی و شوق خدمتگزاری بین مردم را از ویژگی‌های ممتاز استان خراسان جنوبی دانست و گفت: همچنین گروه‌های خیریه در شهرستان‌ها برای توسعه مناطق و خدمت‌رسانی به محرومان کمک می‌کنند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده بناست شاخص‌هایی که در آن عقب افتادگی داریم را توسعه دهیم هرچند در چهل سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات زیاد و ارزشمندی در مناطق محروم و کم برخوردار ارایه شده است.

وی بیان کرد: احداث بیش از ۶ هزار کیلومتر جاده روستایی، خانه‌های بهداشت، مراکز درمانی، مراکز آموزشی، توسعه پوشش تلفن ثابت و همراه، اینترنت پرسرعت و سایر موارد نشان از توجه ویژه نظام و دولت‌ها به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی بوده است.

وی گفت: بنا داریم با هم‌افزایی و استفاده از بسیج همه امکانات و ظرفیت‌های استان و کشور شاهد خروج این منطقه از محرومیت باشیم.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در هشت ماه گذشته چند پروژه مهم در استان کلید خورد تا از این طریق زمینه تثبیت جمعیت در مناطق روستایی و عشایری استان فراهم شود.

وی گفت: یکی از نگرانی‌های جدی ما خلاهایی است که در مناطق مرزی اتفاق افتاده لذا لزوم نگهداشت جمعیت در این مناطق از اولویت‌هایی است که در سطح استان دنبال کرده‌ایم.

معتمدیان با اشاره به طرح احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی محرومان در استان از ابتدای امسال افزود: از این تعداد پنج هزار واحد توسط کمیته امداد و مابقی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها در دست اقدام است که پیش بینی شده تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۳ هزار نفر برای مسکن محرومان در استان ثبت نام کرده‌اند اظهار داشت: این طرح در استان با استقبال خوب مردم مواجه شده و امید است این طرح که عملا مهندسی مهاجرت معکوس در روستاها را به دنبال داشته سال‌های بعد نیز استمرار یابد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: تاکنون هزینه‌های بسیار هنگفتی در زمینه تامین زیرساخت‌های روستایی انجام شده است و تا پایان سال ۹۹ نیز تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار خواهند شد.

وی تاکید کرد: یکی از اقدامات مهمی که امسال در استان انجام شد مدیریت منابع آبی بود که نخستین بار سند سازگاری با کم آبی در کشور تصویب شد و به عنوان پایلوت در استان اجرا خواهد شد.

معتمدیان بیان کرد: یکی از مصوبات ۶ گانه این سند توسعه کشت‌های گلخانه‌ای است که درخواست داریم بسیج سازندگی کشور نیز در این طرح همکاری کند و ما نیز برای انعقاد تفاهم‌نامه همکاری اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی گفت: در تدوین سند بومی توسعه روستایی ۳۵ رسته یا فرصت شغلی در استان تعریف کرده‌ایم تا در مبحث اشتغال روستاییان ورود پیدا کنیم و یکی از مهمترین دغدغه‌ها که اشتغال است، رفع شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی هم با بیان اینکه ایران به خوداتکایی و خودکفایی در امور نظامی رسیده است گفت: امروز قدرت نظامی کشور بزرگترین عامل بازدارندگی در مقابل دشمنان قسم خورده ایران اسلامی است.

سرهنگ محمد زهرایی افزود: ایران توانست در دوران هشت سال دفاع مقدس حول محور ولایت و با اتکا به رزمندگانی که در خط مقدم مقابل استکبار جهانی ایستاده بودند هم حرکت پیش برندگی و هم پیش روندگی خود را ادامه دهد.

وی با بیان اینکه رزمندگان دوران دفاع مقدس واژه و اصطلاح دفاع و مقاومت را معنا بخشیدند گفت: همچنین آنان فرهنگ مقاومت، درون‌زا کردن رویکرد و نگاه به ظرفیت‌های ارزشی، انقلابی و سرمایه‌های اجتماعی و انسانی داخل کشور را رقم زدند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه دوران دفاع مقدس به توانمندسازی همه جانبه ختم شد افزود: همچنین این دوران تهرانی‌مقدم‌هایی از آن نسل و شهید حججی‌هایی از نسل کنونی را تربیت کرد.

وی اظهار داشت: امروز باید مشابه هشت سال دفاع مقدس که جنگ را به گنج و برگ زرینی برای انقلاب تبدیل کرد بیاموزیم که در جنگ با اقتصاد لیبرالیستی، سوسیالیستی، مارکسیستی، رانتی، نفت‌ مرکزی و فسادزا باید حول محور ولایت حرکت کرد.

وی گفت: در این زمینه باید با نگاه جهادی، همگرایی و درون‌زا کردن رویکرد و ادبیات مقاومت و با حرکت پیش برنده و متکی به مشارکت مردمی در اقتصاد جلو برویم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: امروز باید بیاموزیم در جنگ با محرومیت و افرادی که خواسته یا ناخواسته باعث افزایش فقر در کشور می‌شوند در کنار هم به توسعه، پیشرفت و آبادانی این میهن برسیم.

وی با اشاره به افتتاح ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه زودبازده، عام‌المنفعه و محرومیت‌زدا در کشور گفت: افتتاح این پروژه‌ها بدان معناست که نگاه و رویکرد حاکمیت، سپاه و بسیج به سمت مناطق محروم و مرزی و خدمت بی‌منت به مردم است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه تمامی این پروژه‌ها در حوزه‌های آب، جلوگیری از مهاجرت، زیرساخت اشتغال و مسکن محرومان اجرا شده است اظهار داشت: این افتتاح یعنی در کنار هم قرار است مسایل مربوط به محرومان را در اولویت کار خود قرار دهیم.

وی بیان کرد: یکی از ویژگی‌های مهم طرح بزرگ خدمت‌رسانی با اجرای ۴۰ هزار پروژه زودبازده و عام‌المنفعه این است که همه دستگاه‌های دولتی، نهادهای حاکمیتی، ارزشی، سپاه و بسیج کنار هم قرار گرفته‌اند و نوک پیکان این پروژه‌ها مناطق روستایی و محروم است.

۶ هزار و ۲۵۰ پروژه زودبازده، عام‌المنفعه و محرومیت‌زدا در سراسر کشور امروز (یکشنبه) با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، استاندار خراسان جنوبی، دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رئیس سازمان بسیج سازندگی، قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان در بیرجند به بهره‌برداری رسید.

تعداد پروژه‌های مربوط به استان خراسان جنوبی ۵۲۶ مورد است که به نمایندگی از ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه سراسر کشور، احیا و مرمت یک قنات در روستای نیستان بخش القورات شهرستان بیرجند افتتاح شد.

۷۵۵۷*۳۰۲۸