«اشکان فرخنیا» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: به طور قطع یکی از مسائلی که در منابع آب مطرح است این است که هرچقدر برداشت از این منابع افزایش یابد به همان میزان حجم بیشتری از آلایندگی ها به واسطه برگشت آب به این منابع وارد می شود.
وی ادامه داد: هنگامی که از منابع آب زیرزمینی برای استفاده در زمین های کشاورزی استفاده می شود(که حدود ۴۰ تا ۵۰درصد است) این آب استفاده شده در اصطلاح به منابع برگشت داده می شود .
فرخ نیا گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰درصد آب استفاده شده در زمین های کشاورزی به منابع آب زیرزمینی برمی گردد که این برگشت همراه با حجم عدیده ای از آلودگی هایی نظیر کودهای شیمیایی، سموم و دیگر آلاینده ها است که ورود آنها به منابع خطر آلودگی را دوچندان می سازد.
مدیر پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب افزود: علاوه بر این، برداشت مستقیم آب از منابع هم عامل تشدید غلظتآلاینده ها است که باید در میزان برداشت ها دقت کرد.
به گفته وی، هرچه میزان برداشت آب از منابع چه به صورت مجاز و چه غیر مجاز افزایش یابد احتمال آلوده شدن این آبها نیز افزایش خواهد یافت.
فرخ نیا کیفیت آب در کشورمان را مطلوب ارزیابی کرد و در عین حال بر حفظ منابع آبی در برابر آلودگی ها تاکید کرد.
مدیر پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب گفت: حفاظت از منابع آبی در برابر آلودگی ها به عزم مردمی نیاز دارد زیرا این مردم هستند که باید نسبت به حفظ منابع آب در مقابل آلوده شدن حساس باشند و اجازه ندهند هر زباله ای وارد منابع آبی شود.
اکنون ۳۰۳ هزار حلقه چاه غیر مجاز و ۴۹ میلیارد متر مکعب آب به صورت مجاز مصرف میشود که این میزان می تواند زنگ خطر جدی برای افزایش آلودگی آبهای زیرزمینی باشد.