علی محمدی مقدم روز یکشنبه در جمع خبرنگاران استان افزود: در راستای مقابله با تخریب و از بین رفتن گونه درختی بلوط در جنگلهای زاگرس به خصوص جنگلهای استان چهارمحال وبختیاری اقداماتی از جمله حفظ رطوبت در ۳۱۱ هزار هکتار از اراضی استان اجرا شده است.
وی گفت: این اقدامات در قالب طرحهای آبخیزداری مکانیک و بیومکانیک و بیولوژیک است که امسال در ۶۹۴ هکتار از جنگلهای استان، چالههای فلسی برای جذب و افزایش رطوبت حفر میشود و ۷۵۵ هکتار غنیسازی جنگل با بذر و نهالکاری و توسعه جنگل انجام شده است.
محمدی مقدم اظهار داشت: هم اکنون کمبود و کاهش رطوبت از مهمترین عوامل تخریب جنگل های زاگرس است که اقداماتی برای افزایش رطوبت در این جنگلها در دست اجراست.
وی با اشاره به تولید یک میلیون اصله نهال در استان در سالجاری اظهار داشت: این نهالهای در راستای توسعه جنگل و حفظ پوشش گیاهی تولید شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست با اشاره به اهمیت اجرای طرح های آبخیزداری در و منابع طبیعی در حفظ آب و خاک و تولید اکسیژن گفت: تخریب سرزمین و پوشش گیاهی و مراتع از مهمترین علل تولید ریزگردها در استان است.
غلامحسین نصیری افزود: امسال بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری استان اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۱۰ هزار هکتار از عرصه استان را جنگل تشکیل میدهد، گفت: در چند سال گذشته در استان پدیده خشکیدگی
جنگل رخ داده است که تغییرات اقلیمی یکی از مهمترین دلایل خشکیدگی جنگل است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال وبختیاری گفت: با تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی عملیات بیومکانیک با احداث چالههای فلسی در دست اجراست که این امر باعث ذخیره نزولات و تقویت گونههای جنگلی میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز با بیان اینکه ۸۵ درصد عرصه استان جنگل و مرتع است، افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری و ابخوانداری در استان ضروری است.
علی محمد محمدی اظهار داشت:: هماکنون ۶۰۰ هزار هکتار استان مطالعات آبخیزداری انجام شده است و امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی طرحهای آبخیزداری در ۱۹۹ نقطه استان اجرا میشود.
وی گفت: ۱۸۵ مورد این طرح ها احداث سدهای سنگی و ملاتی، ۱۰ بند خاکی، ۲ مورد پخش سیلاب و بیش از ۱۵۰ هزار مترمکعب عملیات سنگی و گابیونی بوده است.
محمدی اظهار داشت: سال قبل اجرای طرحهای آبخیزداری در ۳۰ حوزه اجرا و امسال در ۴۰ حوزه و ۴۲۲ هزار هکتار اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه دشتهای استان ممنوعه و بحرانی شدهاند، افزود: ۸۵ درصد طرحهای آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی در اطراف دشتهای استان در دست اجراست.
به گفته وی، با اجرای این طرحها زمینه اشتغال ۶۰هزار نفر به صورت مستقیم فراهم میشود.
وی در ادامه با اشار ه به پیشرفت بیش از ۴۰ درصدی اجرای طرحهای آبخیزداری در استان افزود: پیشبینی میشود قبل از آغاز فصل بارش عملیات بیومکانیک و مکانیک در استان به اتمام برسد.
وی گفت:هماکنون ۹۰ سازه خاکی و ۲ هزار و ۵۰۰ سازه سنگی و ملاتی در استان احداث شده است که این طرحها در بارشهای اوایل سالجاری تنها ۳ طرح دچار خسارت شدند که عملیات بازسازی این طرح ها نیز در حال اتمام است.
به گزارش ایرنا، در استان چهارمحال وبختیاری با ۱.۶ میلیون هکتار وسعت ۴۵ حوزه آبخیز وجود دارد که اجرای طرحهای آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک و بیومکانیک در استان باید به صورت تلفیقی اجرا شود.
۷۳۶۰/۲۰۹۷