به گزارش روز شنبه تارنمای آمریکایی هیل، دموکرات ها فهرستی از مقام های کنونی و سابق دولت ترامپ را در نامه ارسالی به «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا ارائه داده اند. این افراد کسانی هستند که قرار است در ماه اکتبر(مهر-آبان) در کمیته های مجلس نمایندگان آمریکا شهادت دهند.
«ماری یووانوویچ» سفیر سابق آمریکا در اوکراین، «کرت ولکر» سفیر سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که نماینده ویژه دولت ترامپ درمذاکرات اوکراین بوده است، «جورج کِنت» دستیار وزارت امور خارجه، «تی اولریچ بریچبول» مشاور وزارت امور خارجه و «گوردن سوندلند» سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا از جمله مقام هایی هستند که دموکرات ها آنها را هدف قرار داده اند.
در شکواییه افشاگر تماس تلفنی ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین و اتهام او درباره فشار رئیس جمهور آمریکا بر همتای اوکراینی اش برای تحقیقات درباره «جو بایدن» نامزد انتخابات برای دستیابی به اهداف شخصی، نام چهار نفر از این پنج مقام آمریکایی ذکر شده است.
ماری یووانوویچ تا زمان عزلش در ماه مه گذشته (اردیبهشت) سفیر آمریکا در اوکراین بود. او سابقه نقش های دیپلماتیک را از جمله به عنوان سفیر آمریکا در قزاقستان و ارمنستان در دولت «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهور سابق آمریکا در کارنامه شغلی اش دارد.
هنگامی که اوایل سال جدید میلادی دولت ترامپ، یووانوویچ را از کی یف پایتخت اوکراین فراخواند «استنی هویرز» رهبر دموکرات اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا و «الیوت انگل» رئیس کمیته امور خارجه این مجلس با صدور بیانیه مشترکی این را یک اقدام سیاسی و حمله کاخ سفید به مقامات باتجربه توصیف کردند.
در شکواییه افشاگر تماس تلفنی ترامپ و رئیس جمهور اوکراین ادعا می شود دوران خدمت این دیپلمات زن در اوکراین به دلیل اتهامات دادستان کل سابق اوکراین کوتاه شده است.
در این شکواییه همچنین به نقل از بیانیه «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ آمده است، یووانوویچ به دلیل نقشی که در تلاش ها علیه رئیس جمهور ایفا کرده از مقام خود برکنار شده است.
دموکرات ها دولت ترامپ را برای ارائه جزییاتی درباره علت اخراج این دیپلمات تحت فشار قرار داده اند.
کرت ولکر روز جمعه از پست خود به عنوان نماینده ویژه دولت ترامپ در اوکراین استعفا داد. او رئیس موسسه غیرانتفاعی مک کین مستقر در واشنگتن دی سی است و در ژوئیه سال 2017 به عنوان نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات اوکراین منصوب شد.
در متن شکواییه افشاگر تماس ترامپ آمده است ولکر در دیدار با زلنسکی و برخی از مقامات سیاسی که بعد از تماس تلفنی ترامپ انجام شده به دنبال «هدایت کردن» خواسته های ترامپ بوده است. در این شکواییه همچنین تاکید می شود که مقام های مذکور با جولیانی صحبت کرده اند تا آسیب امنیتی ناشی از این تماس تلفنی با مقامات اوکراینی را مهار کنند.
ولکر سفیر دولت بوش در ناتو بوده است.
جورج کنت معاون وزیر امور خارجه در اروپا و اروسیا بوده است که بر سیاست اوکراین نیز نظارت دارد. کنت بین سالهای 2015 تا 2018 معاون هیات اعزامی آمریکا به کی یف بوده است. او در سال 1992 به وزارت امور خارجه پیوست.
نام او هم در شکواییه افشاگر تماس تلفنی ترامپ آمده است.
اولریچ بریچبول از سال 2011 مشاور وزیر امور خارجه بوده و با یک شرکت سرمایه گذاری و مشاوره ای همکاری کرده است.
بر اساس گزارش روزنامه نیویورک تایمز، وی دوست «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا و شریک تجاری سابق او است و راهنمایی های لازم درباره سیاست خارجی را به پمپئو می دهد.
گوردن سوندلند سال گذشته در دولت ترامپ به عنوان سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا منصوب شد. در شکواییه مذکور ادعا می شود که سوندلند و ولکر بعد از تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهور اوکراین، در دیدار از کی یف با زلنسکی و دیگر مقام های اوکراینی دیدار کرده است و به دنبال تلاش هایی درجهت خواسته های ترامپ بوده است.
موضوع تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهور اوکراین به موضوع محوری در افزایش درخواست دموکرات ها برای آغاز تحقیقات برای استیضاح ترامپ تبدیل شده است.
رؤسای دموکرات سه کمیته امور خارجی، اطلاعات و نظارت مجلس نمایندگان آمریکا پمپئو را نیز در رابطه با تحقیقات مربوط به استیضاح رئیس جمهوری به کنگره فرا خوانده اند.
«الیوت انگل»، «آدام شیف» و «الیجاه کامینگز» وزیر امور خارجه آمریکا را به خودداری از ارائه اطلاعات مرتبط با تعامل و ارتباطات ترامپ با اوکراین متهم کردهاند.
ترامپ در تماس تلفنی با همتای اوکراینی خود از وی خواسته بود تا تحقیقاتی را درباره «هانتر بایدن» پسر جو بایدن رقیب انتخاباتی دموکرات خود که زمانی عضو هیأت مدیره شرکت گاز «بوریسما» در اوکراین بوده، به عمل آورد.
افشاگر تماس تلفنی ترامپ که از مقامات سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است، ترامپ را متهم به تلاش برای اقناع همتای اوکراینی خود برای تحقیقات درباره بایدن نامزد انتخابات و معاون رئیس جمهور سابق و پسرش «هانتر» کرده تا به انتخابات دوباره ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ کمک کند.
کاخ سفید پیش از این، نسخه مکتوبی از این تماس تلفنی را منتشر کرد. این نسخه چند روز بعد از تاخیر در پرداخت کمک چند میلیون دلاری آمریکا به اوکراین منتشر شده است.