کرمانشاه- ایرنا- رئیس بیمارستان امام علی(ع) کرمانشاه گفت: ماهانه حدود ۱۰۰ عمل جراحی قلب باز و ۵۰۰ عمل جراحی بسته (آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی) در این مرکز درمانی انجام می‌شود.

دکتر جواد عظیمی وقار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی قلب افزود: از سال ۱۳۹۴ هم طرح کد ۲۴۷(۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته) با هدف خدمت رسانی اورژانسی و کاهش مرگ و میر بیماران قلبی در مرکز امام علی(ع) اجرا می شود.

به گفته او در این طرح، بیماران در هنگام بروز علائم سکته قلبی، ‌تنها کافی است که با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید تا به اورژانس بیمارستان منتقل شوند و به صورت اورژانسی مورد عمل جراحی بسته قرار گیرند.

آنچنان که عظیمی وقار بیان کرد: از زمان اجرای طرح کد ۲۴۷ در هر شبانه روز به طور متوسط بین سه تا چهار عمل جراحی اورژانسی در بیمارستان امام علی(ع) انجام شده و بیماران از مرگ قلبی نجات پیدا کرده اند.

رئیس بیمارستان امام علی گفت: با وجود تعداد بالای موارد عمل جراحی بسته قلب در مرکز امام علی و نیز تعداد پزشکان کمتر آن، این مرکز جزء چند بیمارستان نخست کشور از نظر تعداد اعمال جراحی موفق است.

او اظهار داشت: مرکز امام علی(ع) علاوه بر بیماران استان کرمانشاه به سایر استان های مجاور و حتی بیماران کشور عراق هم خدمات تشخیصی و درمانی ارائه می کند.

عظیمی وقار با اشاره به افزایش میزان حوادث و مرگ و میر قلبی و عروقی گفت: با تغییر سبک زندگی در همه کشورها و حرکت به سمت زندگی ماشینی، کم تحرک و مصرف غذاهای آماده، آمار بیماری های قلبی و عروقی و مرگ و میر این نوع بیماران به ویژه در سنین پایین بیشتر شده است.

البته به اعتقاد او، وضعیت معیشتی و اقتصادی بیماران نیز تاثیر مستقیمی در تغذیه ناسالم و ابتلا به ابتلای بیشتر به بیماری های قلبی و عروقی دارد.

رئیس بیمارستان امام علی به سه رویکرد این مرکز درمانی هم اشاره و عنوان کرد: ما در تلاشیم با توسعه و ترویج ترک سیگار و دخانیات، اصلاح سبک زندگی و افزایش تحرک و ورزش و اصلاح تغذیه با مصرف کمتر نمک، قند و چربی از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کنیم.

این متخصص قلب با بیان اینکه مصرف سیگار و دخانیات بزرگترین عامل قابل اصلاح بیماری های قلبی و عروقی است، گفت: مصرف سیگار به طور متوسط ۱۰ سال از عمر فرد را کاهش می دهد و در عین حال ترک آن منجر به کاهش یک سوم حوادث قلبی و عروقی می شود.

بیمارستان امام علی (ع) در سال ۱۳۷۸ به عنوان اولین مرکز جراحی قلب و آنژیوگرافی در غرب کشور آغاز به کار کرد و با ارتقای کمی و کیفی خدمات تشخیصی و درمانی در سال های اخیر به عنوان بزرگترین مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی منطقه غرب کشور خدمات تخصصی و منحصر به فرد را در زمینه قلب و عروق ارائه می دهد.

اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان فعال است.

۷۴۴۴/۸۰۶۶