به گزارش ایرنا فاضل عبیات روز یکشنبه در همایش نکوداشت روز جهانی جهانگردی که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، بیان کرد: مهمترین جاذبه های گردشگری خوزستان جاذبه های طبیعی است که از شمال شرق تا نقاط مرزی آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه این مناطق بکر هستند، افزود: نیاز است تا از استعدادهای موجود در این حوزه استفاده های بیشتری شود که نتیجه آن به بهبود نرخ اشتغال در خوزستان خواهد بود.
وی ادامه داد: به واسطه سدسازی ها، خوزستان از دریاچه های متعددی برخوردار است که می تواند به رونق صنعت گردشگری بیش از پیش کمک کند.
معاون عمرانی استانداری خوزستان اقدامات صورت گرفته در شهرهای ایذه، دهدز و نیز سد کارون سه و چهار در جذب گردشگر را نیاز به ساماندهی بیشتر دانست و افزود: علاوه بر جاذبه های طبیعی، مراکز و موقعیت های تاریخی و باستانی موجود در نقاط مختلف خوزستان می تواند در بحث رونق گردشگری این استان تاثیرگذار باشد.
عبیات از آمادگی مدیریت ارشد استان در راستای استفاده از این ظرفیت ها با کمک بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: مشوق هایی برای حمایت از این حوزه برنامه ریزی شده و علاوه بر این نیز از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان خواسته می شود تا با حمایت شورای برنامه ریزی استان و همچنین کارگروه زیربنایی به رفع مشکل فعالان حوزه گردشگری اقدام کند.
وی خوزستان را دارای زمینه و جاذبه های ذاتی در راستای حضور سرمایه گذاران این حوزه دانست و افزود: این درحالی است که فرآیندهای اداری در این زمینه برای فعالان بخش خصوصی تا حدودی مشکل ساز شده است.
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان یادآور شد: تعداد قابل توجهی از سرمایه گذاران پیش از این طرح هایی را ارایه، و برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده بودند اما پس از اینکه با موانع پیش رو که از جمله آن استقبال نکردن مدیران است، روبه رو شدند سرمایه های خود را به دیگر نقاط کشور هدایت کردند.
شرایط سرمایه گذاری در حوزه گردشگری رو به بهبود
عبیات در ادامه به مقایسه آماری فعالیت های گردشگری خوزستان در سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ پرداخت و گفت: در سال ۹۶ تعداد ۴۱ طرح با ۲هزار و ۳۸۰ فرصت شغلی و در سال ۹۷ تعداد ۱۶۷ طرح با اشتغالزایی هشت هزار و ۳۲۳ نفر در خوزستان موفق به دریافت مجوز شده اند.
وی افزود: می توان گفت پیشرفت اجرای این طرح ها رضایت بخش است اما دریافت مجوز بهره برداری از آنها می تواند باعث اثرگذاری بیشتر توسعه صنعت گردشگری در خوزستان باشد.
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان همچنین به برگزاری نمایشگاه توانمندسازی روستایی اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه استان خوزستان به شکل ویژه ای حضور داشت و ظرفیت های بومگردی این استان بیش از پیش معرفی شد.
عبیات با تاکید بر اینکه ظرفیت های خوزستان بیشتر از میزان توجهی است که صورت گرفته، بیان کرد:اینکه سرمایه گذاران خوزستانی حوزه گردشگری در خارج از استان به فعالیت های خود می پردازند باید برای متولیان و دستگاه های مربوطه یک هشدار باشد.
وی ادامه داد: بومگردی می تواند در رونق صنعت گردشگریدر استان خوزستان به یک اولویت تبدیل شود و از این بابت ضرورت همکاری همه دستگاه های مربوطه ضروری است.
بر اساس این گزارش، در شهریور امسال ۹ اثر طبیعی جزیره واسطه گپو، جزیره واسطه کشکو غربی، جزیره واسطه شرقی، جزیره دیره، جزیره بنه، جزیره قبر ناخدا و جزیره ندلگار در ماهشهر، خورهای این شهرستان و آبشارهای آرپناه شهرستان لالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
براساس قوانین مرتبط با ثبت، هرگونه اقدام حفاظتی و مرمتی در آثار ثبتی با تایید و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امکانپذیرخواهد بود.
۹۹۳۱ / ۶۰۳۷